Quantcast

Seimo komitete pritarta siūlymams į elektros rinką labiau įtraukti gyventojus

Seimo Ekonomikos komitetas trečiadienį pritarė Energetikos ministerijos (EM) teikiamam Švarios energijos paketui. Įstatymų pakeitimo pakete numatoma į elektros energetikos rinką įtraukti privačius vartotojus ir steigti Piliečių energetikos bendrijas (PEB).

Pagal EM parengtą Elektros energetikos įstatymo pakeitimo projektą, elektros energiją gaminantys gyventojai galės kaupti ir parduoti elektrą rinkoje arba kitiems vartotojams.

PEB atsiradimas leistų privatiems elektros gamintojams veikti juridinio asmens, pavyzdžiui, viešosios įstaigos ar sodininkų bendrijos, pagrindu – elektrą gaminantys gyventojai galėtų gaminti elektrą savo bendruomenės nariams arba dalininkams bei vykdyti kitas elektros energetikos sektoriaus veiklas.

Pasak energetikos viceministrės Ingos Žilienės, siūlomos priemonės sumažintų energetinį skurdą ir reikalaus mažiau kaštų elektros energetikos infrastruktūrai palaikyti.

„Aktyvių vartotojų ir PEB atsiradimas leis sumažinti energetinį skurdą, leis taip pat mažinti tarifus, nes atsiradus paskirstytai gamybai, atsiradus lankstumo paslaugoms, PEB, panašu, kad reikės mažiau investicijų į energijos skirstymo tinklą ir tokiu būdu galėsime padidinti ir vietinę generaciją“, – komitete kalbėjo energetikos viceministrė.

Pakeitimų svarstymas Seimo plenarinių posėdžių salėje numatomas lapkričio 4 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių