Quantcast

Seimo „darbiečiai“ siūlo lengvatinį PVM tarifą būtiniausiems maisto produktams

Seimo Darbo partijos frakcija siūlo taikyti lengvatinį 5 procentų PVM tarifą būtiniausiems maisto produktams: aliejui, daržovėms, duonai, kruopoms, makaronams, miltams, pienui, sviestui, šviežiai mėsai, šviežiai žuviai, vaisiams.

Šis siūlomas Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pakeitimo projektas, anot Seimo Darbo partijos frakcijos seniūno Viktoro Fiodorovo, parengtas atsižvelgus į augančias elektros, dujų, degalų kainas, kurios sąlygos iš esmės visų produktų ir paslaugų kainų augimą.

„Tarsi būtų negana to, kad turime be galo daug žmonių, balansuojančių ties skurdo riba, dar prisidės ir augančios elektros, dujų, degalų kainos. Šildymo kainos smogs piniginėms, tad liks dar mažiau lėšų elementariems dalykams, tokiems, kaip vaistai, maistas... Vis garsiau kalbama, kad dėl išaugusių dujų, degalų ir elektros kainų kils ir maisto produktų kainos. Manome, kad šis šiandien įregistruotas projektas gali prisidėti prie kainų kilimo suvaldymo. Tikiu, kad įtikinti valdančiuosius konservatorius dėl šio projekto reikalingumo bus labai sunku, bet nieko nedaryti yra tiesiog nusikaltimas prieš žmones“, – teigia V. Fiodorovas.

Šiuo metu 21 procentą būtiniausių maisto produktų kainos sudaro pridėtinės vertės mokestis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
JUS ką,to niekada nebus,norit kad sumažėtu skirstomų ir įsisavinamų pinigų kiekis mūsų valdininkams.Čia tas pats kaip pašaliniam pabantyti iš vilkšunio mėsinga kaulą atimti.

Anonimas

Anonimas portretas
Konservatorių tai nuopelnas tegul dabar ir sumažina!

Nuomonė.

Nuomonė. portretas
Tegu Uspaskichas atiduoda 300 milijonų nuslėptu mokesčių tai ir dag ką galės padaryti. Darbiečiai ,paraginkit savo Viktorėlį atsiskaityti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių