Quantcast

Seime planuojama teikti siūlymą mažinti pagrindinės mokėjimo sąskaitos įkainį

Antradienį Seime ketinama pateikti Mokėjimų įstatymo bei lydinčiuosius projektus, kuriais Finansų ministerija siūlo sumažinti pagrindinės mokėjimo sąskaitos krepšelio įkainį, jį susieti su minimaliu mėnesiniu atlyginimu (MMA).

Šia iniciatyva ministerija kartu su Lietuvos banku (LB) inicijavusi pokyčius siekia didinti paslaugos populiarumą, gerinti jos kokybę.

Maksimalų įkainį įstatymu ketinama sumažinti iki 1 euro per mėnesį, tarifą susiejant su MMA. Be to, jis būtų peržiūrimas nebe kasmet, o kas 3 metus.

Finansų ministrės Gintarės Skaistės teigimu, siekiant paslaugą populiarinti, siūloma įpareigoti kredito įstaigas informuoti vartotojus apie mokėjimo paslaugų krepšelio paslaugą „suprantama kalba“, aktyviau informuoti smulkias ir vidutines įmones.

Kaip informuoja LB, nuo šių metų bankai ir kredito unijos privalo visas būtiniausias mokėjimo paslaugas klientams suteikti ne brangiau nei už 1,47 euro per mėnesį (nepasiturintiems už 73 centus).

Į LB patvirtintą paslaugų krepšelį įtrauktos sąskaitos atidarymo, el. bankininkystės, mokėjimo kortelės aptarnavimo ir atsiskaitymo ja, neriboto gautų mokėjimų eurais įskaitymo, neriboto grynųjų pinigų įmokėjimo ir kt. paslaugos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių