Quantcast

Seime – indėlių draudimo sistemą stiprinančios pataisos

Seimas pradėjo svarstyti Vyriausybės siūlymus, kaip stiprinti indėlių draudimo sistemą.

Indėlių ir įsipareigojimų investuotojams, Finansinio tvarumo, Kredito unijų, Centrinių kredito unijų, Bankų ir Valstybės skolos įstatymų pataisomis būtų mažinama finansinė našta indėlių draudimo sistemai. 

Seimas po pateikimo ketvirtadienį pritarė pataisoms ir dabar jas svarstys komitetai.

Kaip sakė finansų ministrė Gintarė Skaistė, naujos priemonės prisidės prie finansų sistemos stabilumo, indėlininkų apsaugos ir leis sumažinti kredito įstaigų galimo nemokumo neigiamą poveikį rinkoms. 

„Tai higieninis sprendimas pagal gerąsias praktikas, kurios taikomas kitose šalyse“, –  pristatydama pataisas sakė ministrė. 

Šiuo įstatymu nėra sprendžiamas joks dabartinės problemos atvejis.

„Šiuo įstatymu nėra sprendžiamas joks dabartinės problemos atvejis“, – pridūrė G. Skaistė, atsakydama į Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ atstovės Laimos Nagienės nuogąstavimus, ar pataisų prireikė, nes sunkioje finansų situacijoje atsidūrė kažkuri finansų įstaiga.    

Ministrė taip pat pabrėžė, kad pokyčiai sustiprins kooperatinę bankininkystę ir sudarys sąlygas didesnei konkurencijai kredituojant smulkųjį ir vidutinį verslą.

Pataisomis Lietuvos bankui siūloma leisti bankroto atveju perleisti banko ar kitos kredito įstaigos turtą, teises ir įsipareigojimus kitai įstaigai, jei Indėlių draudimo fondui tai būtų finansiškai naudingiau nei išmokėti indėlių draudimo išmokas.

Taip pat siūloma, kad išmokos galėtų būti mokamos tiesiogiai per bankrutuojančią įstaigą, naudojantis jos likvidžiu turtu.

Valstybės įmonę „Indėlių ir investicijų draudimas“ ketinama pertvarkyti į viešąją įstaigą, atsakingą už indėlių draudimą ir Indėlių draudimo fondo administravimą. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

vaikų

vaikų portretas
darželio ministrė.

tai

tai portretas
pridurku darbas daryt viska ka nurodo piss -;;-;;-;;-
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių