Quantcast

Seimas: žmonių suaukotos aukos toliau bus apmokestinamos

Žmonių suaukotos aukos, skirtos ligoniams ar nelaimės ištiktiems žmonėms ir toliau bus apmokestinamos pajamų mokesčiu.

Seimas ketvirtadienį po svarstymo nepritarė parlamentaro Mindaugo Puidoko pasiūlytai i Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisai, pagal kurią tokios aukos būtų neapmokestinamos: už ją balsavo 21 parlamentaras, prieš – 13, o susilaikė 26. 

Pasak jo, žmonės per akcijas dažnai paaukoja pinigų, bet jų gavėjams tenka susimokėti mokesčius, jeigu lėšos pervedamos ne per labdaros ir paramos fondą ar kitą paramos teikėjo statusą turinčią įstaigą.

Biudžeto ir finansų komiteto narys konservatorius Mykolas Majauskas įtaria, kad dėl naujos tvarkos būtų daugiau piktnaudžiavimo.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
AKIVAIZDU: reikia nustot aukot, BET - imti REIKALAUT kad vargstančiais TURI Valdžia (už MŪSŲ mokesčius!) tiesiogiai paremt! Nes šiaip - kai mokesčiai, tai ESĄ jie visiems, BET paskui juos 'nusipelnę' pasidalija, o pareigą rūpintis kitais jie vėl mums atgalios numeta... ir - DAR kartą mus apmokestina! - cinizmas AUKŠČIAUSIAME lygy!

Jaudinasi konservatorius ?)

Jaudinasi konservatorius ?)  portretas
Nenuostabu , pone Majauskai ))) Negi konservatoriai gali norėti , kad žmonėms būtų geriau ? Eilinį kartą ne ? Matyt daug paramos ir labdaros fondų ponų partijai priklauso ?

Anonimas

Anonimas portretas
Turiu seimui pasiūlymą kaip dar galima pinigų iš tautos "nugrežti". Apmokestinkite ne tik paukotas lėšas, bėt ir tuos kurie tas lėšas aukoja. Aukoja vadinasi turi iš ko, atimt! Tegyvuoja drakonas.... O jei rimtai tai atmesta buvo tas pasiūlymas todėl kad jį priemus kažkas prarastų gerą kasni nuo lovio vadinamu paramos, labdaros fondu, nės pradėjus žmonėms aukoti tiesiogiai įplaukos į tą lovį smarkiai nusektu....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių