Quantcast

Seimas – už mažesnį minimalų UAB įstatinį kapitalą

Seimas leido nuo 2023 metų gegužės uždarosioms akcinėms bendrovėms turėti mažesnį įstatinį kapitalą negu jis yra dabar.

Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Akcinių bendrovių įstatymo pataisas: už balsavo 89 Seimo nariai, o trys susilaikė.

Parlamentas nustatė, kad minimalus uždarosios akcinės bendrovės įstatinio kapitalo dydis sieks 1 tūkst. eurų, o ne 2,5 tūkst. eurų, kaip dabar.

Ekonomikos komiteto narys Gintautas Paluckas BNS teigė, kad nustačius mažesnę įstatinio kapitalo ribą palengvės galimybės pradėti naują verslą.

2,5 tūkst. eurų įstatinio kapitalo dydis tokioms įmonėms galiojo nuo 2015 metų – tada jis buvo konvertuotas iš 10 tūkst. litų į eurus. Iki tol UAB įstatinio kapitalo dydis nebuvo keičiamas.

Svarstydamas pataisą Ekonomikos komitetas prognozavo, kad įstatinio kapitalo sumažinimas pustrečio karto neturės įtakos fiktyvių įmonių steigimui, kadangi ši suma siejama pirmiausia su minimaliomis bendrovės išlaidomis po jos įsteigimo.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
padauges OSTAPU UAB DDDD ir eurostatas ( veju rasytojai ) reks GEREJA ! DDD debilai

Kur UAB

Kur UAB portretas
ten blogai Ir geriau nebus

Girdėjom

Girdėjom  portretas
kad miškų reikaluose buvo kažkas panašaus. Koki du trys susimeta, pasidaro uab ą o paskui dawai į miškus. Nusiperka plota neva tvarkyt atsodyt prižiūrėt ir iš karto beveik plikai. Medieną į aukcioną ar šiaip pravaro. Pinigai patys į kišenes eina. Na o po kokiu 5 ar kiek metų susigamina bankrota ir ate skylutės:D:D Uab as išnyksta kap nebuves ir viskas pagal įstatymus Manau tep bus ir čia
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių