Quantcast

Seimas ėmėsi siūlymo nustatyti naują kompensacijų už šildymą tvarką

Parlamentarai ketvirtadienį po pateikimo ėmėsi Vyriausybės teikiamo projekto dėl naujos kompensacijų už šildymą tvarkos.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos parengtos pataisos numato, kad šildymo kompensacijos būtų taikomis iš karto šešiems mėnesiams, o ne trims, kaip yra dabar.

Už projektą po pateikimo vienbalsiai balsavo 117 Seimo narių, toliau jis bus nagrinėjamas Seimo komitetuose.

Pasak socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės, šis pakeitimas aktualiausias dirbantiems ir vidutines pajamas gaunantiems žmonėms.

Skirtingai nei pensininkams, dabar dirbantiesiems kompensacijos skiriamos trims mėnesiams, o po to iš naujo vertinamos jų pajamos ir kompensacijos pratęsiamos arba ne.

Seimo posėdyje pataisas pristačiusi ministrė pažymėjo, kad du vaikus auginanti šeima už šildymą neturėtų mokėti daugiau nei 45 eurų, nepaisant to, kokia bus šildymo kaina.

Pasak ministrės, numatoma, kad priėmus pakeitimus dėl kompensacijų kreipsis apie 20–30 proc. daugiau gyventojų.

„Su dabartiniu reguliavimu matome, kad apie 243 tūkst. unikalių šildymo kompensacijų gavėjų – apie 60 proc. daugiau nei praėjusį sezoną – kreipėsi dėl šildymo kompensacijų, su šiuo mechanizmu galime tikėtis apie 20–30 proc. padidėjimo besikreipiančių asmenų“, – per spaudos konferenciją po Vyriausybės posėdžio šią savaitę sakė ministrė.

Ji atkreipė dėmesį, kad kompensacijos priklauso ne tik gaunantiesiems centralizuotą šilumą, bet ir besišildantiems kitomis kuro rūšimis.

Jei pritars Seimas, dėl šildymo kompensacijų gyventojai galės kreiptis šildymo sezonui dar neprasidėjus, jau rugsėjo pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

   portretas
Pašalpinė, kompensacinė valstybė

O kada

O kada portretas
kompensuos dujomis sildantiems privacius namus!? Visokiais imanomais budais,gasdinimais suvarete i "dujini roju",aiskindami,koks svarus tai kuras,o dabar - visi liko ant ledo! Silumininkai gauna kompensacijas ir mazesni PVM uz daugiabuciu sildyma,o paprasti pilieciai - linksmakoti i aki! Kodel!??

Pensininkas

Pensininkas portretas
Neturėtų būti kompensacijų prašytojų ,turi būti kompensacijų paskirstymas.Yra žinoma visi pensininkai ir gaunamos jų pensijos,yra žinoma sunkiai gyvenantys žmonės ,todėl manau neturėtų eiti žmogus prašyti o turėtų buti paskirtą kompensacija žmogui , ją gautu du pensiją, socialinėmis išmokoms.Aš esu 70 metų žmogus,mano pensiją 242,-€ pensija,manau man priklauso kompensaciją , pensijų skyrius žino apie visus pensininkas , jų pensijų dydį.Todel skirti žiemos metu šildymui kompensaciją ,visai nesudėtinga.Yra tokių pensininkų ,kurie visai niekada nebuvo gavę jokios kompensacijos,tame tarpe ir aš.Registrų centras žino ar turi pensininkas nekilnojamo turto, viską žino šiais laikais , todėl paskirti kompensaciją gali ir be atskiro prašymo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių