Quantcast

Seimas tikslinamą šių metų biudžetą tvirtins birželio 22-ąją

Seimas tikslinamą 2021-ųjų valstybės biudžetą tvirtins birželio 22-ąją.

Už tai ketvirtadienį balsavo 81 Seimo narys, prieš – vienas, o susilaikė 35 parlamentarai. 

„Pagrindinė žinia su biudžeto pakeitimu, jog numatomas biudžeto deficitas bus gerokai mažesnis“, – teigė pakeitimus pristatydama finansų ministrė Gintarė Skaistė. 

Seimas ketvirtadienį antrą kartą apsvarstė tikslinamą 2021 metų biudžetą – svarstymui jis į Seimą grįžo iš Vyriausybės, kuri patobulindama projektą sumažino valdžios sektoriaus deficitą. Iš viso į valstybės biudžetą pajamų bus surinkta daugiau 613,1 mln. eurų. 

Pagrindinis dėmesys atnaujintame biudžete skiriamas valstybės sienos apsaugai ir Lietuvos finansiniams įsipareigojimams NATO.

Atnaujintame biudžete prognozuojamas 6,9 proc. BVP valdžios sektoriaus deficitas lyginant su balandį pateiktu peržiūros projektu, kuriame tuomet projektuotas 8,4 proc. BVP deficitas. Numatoma, kad šiais metais ekonomika augs 4,1 proc.

Atnaujintame biudžeto projekte didėja numatomos pajamos iš visų pagrindinių mokesčių.

Pridėtinės vertės mokesčio pajamos didinamos 382 mln. eurų, pelno mokesčio – 40 mln. eurų, akcizų –  30 mln. eurų, gyventojų pajamų mokesčio –  232 mln. eurų. Taip pat didinamos pajamos iš dividendų ir valstybės įmonių pelno įmokų ir didėja 25 mln. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių