Quantcast

Seimas svarstys, ar suteikti lengvatą internetinei žiniasklaidai

Seimas antradienį priėmė svarstyti Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą, leidžiančią nuo 2021 metų lengvatinį 5 proc. pridėtinės vertės mokestį (PVM) taikyti laikraščiams, žurnalams ir kitiems periodiniams leidiniams, įskaitant ir elektroninius.

Už svarstymą balsavo  44 Seimo nariai, prieš – vienas, o susilaikė 23. Toliau pataisos į plenarinių posėdžių salę grįš birželį, dėl jų paprašyta Vyriausybės išvados.   

„Lengva švaistytis lengvatomis, bet paskui reikia jas naikinti“, – prieš balsavimą teigė konservatorius Kęstutis Masiulis. 

Tokią pataisą registravo Seimo Mišrios narių grupės narys Mindaugas Puidokas.

Dabar 5 proc. PVM tarifas taikomas laikraščiams, žurnalams ir kitiems spausdintiems periodiniams leidiniams. M. Puidokas siūlo lengvatą taikyti internete platinamiems leidiniams.

Interneto žiniasklaidos asociacijos vadovas Arnas Marcinkus BNS teigė, kad lengvata tikriausiai galiotų ne visai internetinei žiniasklaidai, o tik turinčiai ir popierinį, ir elektroninį variantą.  

Interneto žiniasklaidos asociacijos duomenimis, komercinės reklamos rinka nuo koronaviruso krizės pradžios krito 50 proc., o žiniasklaidos įmonės neturi apyvartinių lėšų.

Šiuo metu Lietuvoje interneto žiniasklaidai taikomas 21 proc. PVM.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių