Quantcast

Seimas stiprina pinigų plovimo prevenciją

Seimas aiškiau reglamentavo, kaip Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) turi teikti finansinę informaciją kitoms teisėsaugos institucijoms ir Europos Sąjungos teisėsaugos bendradarbiavimo agentūrai (Europolui).

Seimas ketvirtadienį priėmė tai numatančias Pinigų plovimo ir teroristų finansavimo prevencijos įstatymo pataisas: už balsavo 101 Seimo narys, o susilaikė trys.   

Dalis parlamentarų tikino, kad tai leis stiprinti pinigų plovimo prevenciją, tačiau kai kurie tuo abejojo.  

Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas konservatorius Mykolas Majauskas pabrėžė, kad Lietuva kartu su kitomis Baltijos šalimis skambėjo tarptautiniuose pinigų plovimo skandaluose, o tai atsiliepė šalies reputacijai.

„Tai atsiliepia jau ir Baltijos šalių ekonomikoms, nes didžiausi tarptautiniai korespondentiniai bankai neretai kelia klausimą, ar iš tikrųjų galima pasitikėti tarptautinėmis valiutų operacijomis su komerciniais bankais, dirbančiais Baltijos šalyse“, – posėdyje teigė M. Majauskas.

Tuo metu „darbietis“ Mindaugas Puidokas sakė, kad pasitaiko atvejų, kai Lietuvos bankų klientams „tenka pasijusti teroristais arba pinigų plovėjais“.

„Šiandien bankų saugos tarnybos yra tapę valstybe valstybėje ir paprastiems žmonėms yra blokuojamos net užsienio piliečių sąskaitos trims mėnesiams, vėliau atsiprašoma, kad buvo priimtas neteisingas sprendimas, reikalaujama perteklinių dokumentų už mažų sumų pervedimus, įrodančių vos ne iki testamento“, – svarstė M. Puidokas.


Šiame straipsnyje: pinigų plovimasbankaiSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių