Quantcast

Seimas spręs, ar 20 proc. pelno mokesčio skirti savivaldybėms

Seimas svarstys siūlymą, kad 80 procentų pelno mokesčio būtų įskaitomi į valstybės biudžetą, o 20 procentų šio mokesčio – į savivaldybių biudžetus.

Antradienį tai numatantis Pelno mokesčio įstatymo pakeitimo projektas, kurį inicijavo Seimo narys socialdemokratas Eugenijus Sabutis, sulaukė parlamentarų pritarimo. Po pateikimo projektą palaikė 65 Seimo nariai, 33 – buvo prieš, susilaikė 23.

Projektu siūloma numatyti, kad apmokestinamojo vieneto sumokėta pelno mokesčio dalis, tenkanti savivaldybei, būtų įskaitoma į tos savivaldybės biudžetą, kurioje jis vykdo veiklą.

Tikimasi, kad, jei dalis pelno mokesčio būtų skiriama savivaldybei, kurios teritorijoje veikia įmonė, tai įgalintų ir labiau motyvuotų savivaldybes pritraukti investicijas, skatinti verslumą.

Įstatymo pataisų iniciatorių nuomone, dabartinė savivaldybių biudžetų nustatymo tvarka nemotyvuoja savivaldybių skatinti verslumą, kurti naujas darbo vietas ar imtis investicijų pritraukimo.

Įstatymo pataisų iniciatoriaus Seimo nario socialdemokrato Eugenijaus Sabučio duomenimis, dalis pelno mokesčio yra įskaitoma į savivaldybių biudžetus Austrijoje, Ispanijoje, Italijoje, Japonijoje, JAV, Korėjoje, Lenkijoje, Liuksemburge, Portugalijoje, Suomijoje, Šveicarijoje, Turkijoje, Vokietijoje.

Pagal galiojantį Pelno mokesčio įstatymą, pelno mokestis įskaitomas į valstybės biudžetą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jie

Jie portretas
visi ten vagiai ir šlykštynės, šitaip nesiskaityti su savo Tauta gali tik niekšai - patvirtino į konstitucinio teismo pirmininkus iškrypėlių gynėją galimai patį netradicinės sxpakraipos tipą nuolat dirbusį tik lgbt, o į Aukščiausiojo teismo - nusišaukusį ir susikompromitavusį gnydą aktyviai paėjusį pedofilams Garliavos skandale. Už antrąjį balsavo 90%visų seimo narių!Kaip tada vadinti tokią Lietuvos valdžią?! Susmirde korupcijos dvoku ir konservai ir liberastai ir socdemai ir kolxoznikai ir visi likusieji/Tfu nekenčiu jūsų visa šrdimi, veidmainiai prakeikti

Taip?

Taip? portretas
Konservatoriai sumoka laisves partijai? Shimashius nepasikuklins, paims. Tai cia nauja regionine politika- viskas Vilniui???
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių