Quantcast

Seimas – prieš didesnį mokestį už aplinkos teršimą atliekas gabenant į sąvartynas

Seimas linkęs dar metams pratęsti nedidelio mokesčio už aplinkos teršimą atliekas gabenant į sąvartynas galiojimą.

Parlamentarai siūlo kitąmet palikti dabar esantį 5 eurų už toną mokestį – toks dydis galiojo ir pernai.

Tai reiškia, kad gyventojams šiukšlių išvežimas nuo sausio nebrangtų.

Parlamentarai antradienį po svarstymo pritarė tai numatančioms Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pataisoms: už balsavo 57 Seimo nariai, prieš – vienas, septyni susilaikė. Galutinis balsavimas turėtų įvykti iki Kalėdų.

Liberalas Simonas Gentvilas įspėjo, kad įtvirtinus tokius mažus mokesčius, Lietuvoje bus taikomas pats mažiausias sąvartyno mokestis Europoje. 

Mokesčio už aplinkos teršimą įstatymo pakeitimus, numatančius nepavojingų atliekų šalinimo sąvartynuose įkainių didinimą, Seimas priėmė 2014-ųjų lapkritį. Tuomet pakeitimai numatė laipsniškai didinti mokestį: 2018-aisiais jis pasiekė 5 eurus, nuo 2019 metų turėjo siekti 21,72 euro, o nuo 2020-ųjų – 27,51 euro.

Tačiau politikai nusprendė nuo 2018-ųjų palikti 5 eurų tarifą, pratęsti jo galiojimą ir 2020-iesiems siūlo Aplinkos apsaugos komitete dirbantys keturi Seimo nariai – Petras Nevulis, Juozas Imbrasas, Kęstutis Bacvinka ir Andrius Mazuronis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

T

T portretas
Apie koki dar tersima paziurekitekur veza atliekas tiesiai i miska tai patys ir tersia gamta idiotai

Man jau šlykštu

Man jau šlykštu  portretas
tų seimo opozicinių , ypač po biudžeto priėmimo šou , net klausytis . Klaipėdoje komunalines atliekas ir sąvartynus ,,tvarko ,, liberalieji . Vis dar jiems mažai pinigų lieka ? O kas dėl Kauno darželių , aš norėčiau , kad taip būtų ir Klaipėdoje : gyveni užmiestyje , o vaikas miesto darželyje - moki daugiau . Viskas logiška ir labai geras sprendimas , nes miestas ir miestiečiai turi turėti arba piniginę naudą arba daugiau vietų darželiuose . Luks Matijošaičio kaip miesto šeimininko sprendimas . Regionais tegul jų valdžia rūpinasi . Kas neaišku ? )

Klaiku kas aiškėja..

Klaiku kas aiškėja.. portretas
Ir vėl klaipėdietis liberalas Gentvilas ,,piktinasi,, liekančiu mažesniu mokesčiu ? Piktinasi , kad gyventojai mokės mažiau ? ))) Rinkimai, tokius seimo ,,rūpestinguosius ,, , turėtų pačius nušluoti į politinį savartyną . Aš taip manau dėl seimo opozicinių . Ačiū valdančiai daugumai .
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių