Quantcast

Seimas pradėjo svarstyti naują kompensuojamų vaistų priemokų skaičiavimo tvarką

Seimas priėmė svarstyti naują pacientų vaistų priemokų skaičiavimo tvarką.

Jei jai bus pritarta, nuo liepos keisis kompensuojamų vaistų išdavimo pacientams reikalavimai dėl mažiausios priemokos.

Už tai, kad pataisas Seimas pradėtų svarstyti balsavo 87 Seimo nariai, prieš – 16, o 12 susilaikė. Toliau pataisas Seimas svarstys balandžio 22-ąją.  

Pasak parlamentinio Sveikatos reikalų komiteto pirmininko Antano Matulo, siūlomi pakeitimai Ligonių kasoms kainuos ne mažiau kaip 14 mln. per metus. 

Tuo tarpu buvęs sveikatos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga, kurio nustatytą tvarką A. Matulas siūlo keisti, įspėja apie didėsiančias vaistų kainas bei pacientų priemokas. Jis paprašė antikorupcinį pataisų vertinimą.

Pakeitimai numato, kad pacientui atsisakius įsigyti kompensuojamąjį vaistą su mažiausia priemoka, jam galėtų būti parduotas kitas recepte nurodyto bendrinio pavadinimo, stiprumo ir farmacinės formos  preparatas, o pacientas sumokėtų priemoką. Pasak A. Matulo, priemokos dydis būtų skirtumas tarp perkamo vaisto ir pigiausio kompensuojamo valstybės.

Tais atvejais, kai kompensuojamas vaistas, kuris žmogui būtų išrašomas apskritai pirmą kartą arba pakartotinai, bet bent po 12 mėnesių jo nevartojimo laikotarpio, jam kaip ir iki šiol turėtų būti parduodamas vaistas, už kurį paciento priemoka yra mažiausia.

Taip pat siūloma keisti ir kompensuojamųjų vaistų kainyno tvirtinimą: numatoma, kad naujos kainos įsigaliotų ne kas ketvirtį, kaip yra dabar, o du kartus per metus – nuo sausio ir liepos.

Farmacijos įstatymo pataisas registravo šeši Sveikatos reikalų komiteto nariai konservatoriai A.Matulas, Linas Slušnys ir Jurgita Sejonienė, „darbietė“ Vaida Giraitytė, Mišrioje Seimo narių grupėje esantis Remigijus Žemaitaitis, socialdemoktratė Orinta Leiputė, o taip pat konservatorė Irena Haase ir liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

dykai dalijama bus tik

dykai  dalijama  bus tik portretas
,,Astra Zeneka,,,, vienkartine doze..... jei klijentas ,nenugais ...antra doze bus kompensuojama

Jolanta

Jolanta portretas
Skuba šitas mikčius savo hebrai priimti palankius ystatymus...BLATOVAKSTERIS...fuij kaip šlykštu.

...

... portretas
Matulas kala šaibas. O darbiete, socdeme or Žemaitaitis ryškiai nusipigino - per mažai iš Matulo ima už balsus. O kažkada konservai sake, kad darbiečių ir pakasininkų per patrankos šuvį neprisileistu, bet ten kur pinigai, reik pigios darbo jėgos
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių