Quantcast

Seimas: neteisėta e. prekyba tabaku turėtų būti blokuojama

Seime skinasi kelią draudimas internetu prekiauti bei reklamuoti tabako gaminius. Draudimas, jei jam bus pritarta galutinai, įsigaliotų nuo šių metų lapkričio.

Seimas ketvirtadienį po svarstymo pritarė Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pataisoms, kurių pirminį variantą inicijavo konservatorius Mykolas Majauskas ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. 

Jei bus priimtos, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas, gavęs Vilniaus apygardos administracinio teismo leidimą, galėtų nurodyti interneto paslaugų teikėjams skubiai pašalinti tabako gaminių reklamą ar uždrausti e. prekybą, taip pat panaikinti galimybę tokią informaciją pasiekti.

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto nario M. Majausko teigimu, pataisos, jeigu jas Seimas priims, dar labiau sugriežtins nuotolinę prekybą tabako gaminiais.

Pasak jo, jau dabar draudžiama pardavinėti tabaką internetu, kad jų negalėtų įsigyti nepilnamečiai, tačiau „dalis chuliganiškų įmonių vis dėlto dar pardavinėja internetu“.

„Kiekvieną mėnesį kaip abonementinį mokestį sumoka baudas ir toliau prekiauja nikotino ir tabako produktais nuotoliniu būdu, taip sudarydami galimybes įsigyti jas nepilnamečiams. Šis įstatymas suteiks platesnes ir griežtesnes priemones Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentui, kuris galės blokuoti tas svetaines, kurios nuotoliniu būdu pardavinės nikotino ir tabako produktus“, – teigė  M. Majauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių