Quantcast

Seimas leido natūralų lietuvišką vyną pilstyti į ne didesnę nei 3,5 litro tarą

Seimas leido stipresniu nei 6 laipsnių natūraliu lietuvišku vynu prekiauti didesnėje – iki 3,5 litro taroje.

Už tokias Alkoholio kontrolės įstatymo pataisas ketvirtadienį balsavo 85 Seimo nariai, prieš buvo 16 ir susilaikė 10.

Lietuvišką natūralios fermentacijos vaisių ar uogų vyną ar jo gėrimus nuo kitų metų sausio bus galima pilstyti į didesnę ne tik plastiko, bet ir sudėtinę arba kombinuotą (vadinamąją bag-in-box, kai maišelis su kraneliu yra dėžėje) pakuotę. 

Liberalo Andriaus Bagdonas teigimu, priėmus pataisas Lietuvos gamintojai turėtų vienodas galimybes pilstyti alkoholinius gėrimus į tokias pat pakuotes, kaip ir importuojamos.

„Apribodami savo verslams vykdyti tokią pat veiklą, kokia yra vykdoma Europos Sąjungos, kitose šalyse, diskriminuojame savus gamintojus“, – teigė jis. 

Regionų frakcijos atstovė Agnė Širinskienė pasigedo notifikacijos procedūros: „Kai atsiranda nacionalinėje prekyboje tam tikri taros apribojimai, tai reikėtų juos notifikuoti. Jeigu kokia nors įmonė bandytų prekiauti Lietuvoje, tarkime, į keturių litrų tarą išpilstytais gėrimais“.

Dabar Lietuvoje draudžiama alų, fermentuotus alkoholinius kokteilius, stipresnius nei 6 laipsniai, išpilstyti į didesnę negu 0,2 litro plastiko tarą, o išimtys taikomos tik stiklinei, keraminei, medinei ar metalinei pakuotei. Silpnesnis (iki 6 laipsnių) alus ar fermentuoti gėrimai negali būti išpilstyti į didesnę negu vieno litro tarą. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
tie leidėjai bent bandė to vyno gerti? Kam čia bus skirti tie 3,5 ltr bambaliai? Kokia tikslinė auditorija?

kaunietis

kaunietis portretas
rado dar vieną problemą politikai...

Anonimas

Anonimas portretas
pagaliau . o kada samogona iteisins ? o tai zole iteisino jau !
VISI KOMENTARAI 3

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių