Quantcast

Seimas: pinigai už neįvykusias keliones turės būti grąžinti per 14 dienų

Seimas ketvirtadienį galutinai apsisprendė įpareigoti kelionių organizatorius pinigus už neįvykusias keliones klientams grąžinti per 14, o ne per 90 dienų, kaip buvo leista anksčiau.

Už balsavo 119, prieš nebuvo, susilaikė 1 parlamentaras.

Nutraukus organizuotos turistinės kelionės sutartį, sumokėtos sumos keliautojui turės būti grąžinamos arba kompensuojamos be nepagrįsto delsimo ir bet kuriuo atveju ne vėliau kaip per 14 dienų nuo kelionės paslaugų paketo sutarties nutraukimo.

Tiesa, parlamentarai pritarė Seimo narių Andriaus Bagdono ir Andriaus Kupčinsko siūlymui atidėti pinigų grąžinimo terminą iki vasario 15 dienos.

„Siūlome, kad 14 dienų grąžinimo terminas būtų pradedamas skaičiuoti ne nuo įstatymo įsigaliojimo dienos, o nuo vasario 15 dienos. Buvo rastas kompromisas ir manau, kad priėmę šį sprendimą prie šio įstatymo projekto jau nebegrįžtume“, – sakė A. Bagdonas.

„Kolegų pataisa truputį duoda laiko peržiūrėti paskolų sąlygas, į kurias gali pretenduoti kelionių organizatoriai, kad jiems būtų lengviau šią pandemiją įveikti, tačiau taip pat apsaugo ir vartotojus, kuriuos siekiama apsaugoti šia direktyva“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Balsuojant dėl viso įstatymo, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas sakė, kad reikia grįžti prie Europos Sąjungos reikalavimą ir įteisinti 14 dienų grąžinimo terminą.  

„Žinojome ES direktyvą nuo pat pradžių, bet ieškojome būdų, kaip padaryti ir vilką sotų, ir kad avis liktų sveika, todėl, kaip puikiai prisimenate, praeitoje kadencijoje buvo priimtas sprendimas atidėti įpareigojimą atsiskaityti su gyventojais 6 mėnesiams. Gavome veto, nusprendėme dėl trumpesnio laikotarpio – 90 dienų – dabar turime grįžti prie ES reikalavimo ir įteisinti 14 dienų“, – sakė M. Majauskas.

„Valstietis“ Lukas Savickas sakė, kad termino atidėjimas situaciją pagerins, bet reikia ieškoti ilgalaikių sprendimų.

„Šioks toks atidėjimas greičiausiai situaciją pagerina, bet sprendžia ne iki galo. Pasinaudosiu galimybe paraginti ieškoti reikiamų sprendimų dėl turizmo sektoriaus“, – sakė L. Savickas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių