Quantcast

Seimas apsisprendė dėl dalies biudžetinio sektoriaus darbuotojų atlyginimų

Seimas po svarstymo pritarė siūlymui padidinti minimaliuosius biudžetinių įstaigų darbuotojų pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus.

Siekiama, kad nuo 2020 metų sausio 1 dienos, minimalų mėnesinį atlyginimą (MMA) nustačius 607 eurus ir pareiginės algos (atlyginimo) bazinį dydį – 176 eurus, jų dydžiai eurais nebūtų mažesni už nustatytą MMA ir atitiktų Darbo kodekso nuostatą, kad MMA – mažiausias leidžiamas atlygis už nekvalifikuotą darbą.

Kaip praneša Seimas, įstatymo projekte panaikinamos švietimo sektoriaus darbuotojų pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientų ribos, paliekant maksimalius koeficientus. Atsižvelgiant į šiuos pakeitimus, mokytojams, dirbantiems pagal ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, nuo 2020 metų sausio 1 dienos bus taikomi pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientai, atitinkantys šiuo metu jiems nustatytas maksimalias koeficientų ribas.

Be to, projekte numatyta mokytojų, dirbančių pagal ikimokyklinio ugdymo programas, pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus nuo 2020 metų rugsėjo 1 dienos padidinti vidutiniškai 15 proc. ir papildomai nustatyti koeficientus, mokytojams turintiems 20 ir 25 metų pedagoginio darbo stažą.

Numatyta mokytojų, dirbančių pagal priešmokyklinio ugdymo programas, pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus nuo 2020 metų rugsėjo 1 dienos sulyginti su mokytojų, dirbančių pagal bendrojo ugdymo, profesinio mokymo ir neformaliojo švietimo programas, pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientais.

Viešojo ir biudžetinio sektoriaus darbuotojams taip pat aktualu, kad pastovioji pareiginės algos dalis sudarytų didesnę dalį nei kintamoji. Dėl to didinami maksimalūs pareiginės algos koeficientai, bet mažinama kintamoji pareiginės algos dalis, kuri galės siekti nebe 50 proc. nuo pastoviosios dalies, o 40 proc.

Nacionalinių ir valstybinių kultūros ir meno įstaigų vadovų ir atlikėjų kintamoji algos dalis galės siekti iki 160 proc. nuo pastoviosios algos dalies, o ne 200 proc., kaip buvo anksčiau, praneša Seimas.

Kad naujos nuostatos būtų priimtos, Seimas turės balsuoti dar kartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių