Quantcast

Per savaitę afrikinis kiaulių maras nustatytas 14 šernų

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus pristatytų šernų gaišenų ir skerdenų mėginius, afrikinis kiaulių maras (AKM) buvo nustatytas 13 nugaišusių ir vienam sumedžiotam šernui, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Kovo 9-15 dienomis atlikus tyrimus institute, AKM nustatytas 5 nugaišusiems šernams Kazlų Rūdos, 5 – Marijampolės savivaldybėse, vienam sumedžiotam šernui Kėdainių rajone.

Po vieną gaišeną buvo rasta Švenčionių, Telšių, Vilniaus rajonuose.

Iš viso šiemet laukinėje faunoje AKM patvirtintas 124 vietose 207 šernams (132 nugaišusiems ir 75 sumedžiotiems). VMVT pažymi, kad AKM užkrėstuose medžioklės plotuose kiekvieną savaitę vykdoma nugaišusių šernų paieška, taip pat atliekamas epizootinis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

c

c portretas
o kodel tu kukelnyciuku niekas negydo? galetu juk kokius skiepus jiems duoti nuo tu ligu,juk tikrai turi turet tokiu skiepu siais laikais,juk ne akmens amzius dabar...

Anonimas

Anonimas portretas
Taip ir varo kaimo zmogu i kampa.Atvarys mesikes is Lenkijos.O danu kiaules sveikos.Gyresi lietuviai kad mesa geriausia.Dabar ir sis verslas zlugo.

...

... portretas
O seimūnus dėl to maro ar jau patikrinot? :/
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių