Quantcast

SAM: nuotolinių vaistinių platformą naudoja trys vaistinės, dar trys ruošiasi prisijungti

  • Teksto dydis:

Nuotolinių vaistinių platformą naudoja trys vaistinės, dar trys ruošiasi prisijungti, pirmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Rugsėjo pradžioje prie sistemos prisijungė „Gintarinė vaistinė“, anksčiau vasarą tą padarė „Camelia“ ir „Eurovaistinė“.

„Dar trys ruošiasi prisijungti netrukus: viena iš jų jau atlieka testavimus, kitos dvi – vykdo savo sistemų programavimo darbus“, – informavo SAM, konkrečiai nenurodydama, kokios tai vaistinės.

Naujoji sistema leidžia gyventojams nuotoliniu būdu iš bet kurios platformoje prekiaujančios vaistinės įsigyti jiems paskirtų receptinių vaistų. Čia galima palyginti preparatų kainas ir priemokų dydžius bei pasirinkti prekių pristatymo būdą.

 „(...) internetinė vaistinių platforma pasiteisina, užtikrindama reikalingiausių vaistų prieinamumą pacientams ir skatindama skaidrią ir lygiavertę vaistinių konkurenciją. Dėl to, pirmiausia, laimi pirkėjai“, – pranešime sakė sveikatos apsaugos viceministras Aurimas Pečkauskas.

Pasak jo, platforma taip pat leidžia išvengti apmaudžių situacijų, kai pacientai, negalėdami įsigyti vienų ar kitų receptinių vaistų, kartais „blaškosi paieškose po kelias vaistines“.

Lietuvos vaistinių asociacijos vadovė Kristina Nemaniūtė-Gagė teigė besitikinti, jog „ši paslauga taps vis populiaresnė ir suteiks daugiau galimybių bei patogumų pacientams“.

„Svarbiausia, kad labiausiai pažeidžiamos gyventojų grupės, turinčios judėjimo negalią ar sergančios ir negalinčios palikti namų, savo vaistinius preparatus turi galimybę greitai ir saugiai gauti namuose“, – sakė ji. 

Kaip nurodo ministerija, platformoje vaistus galima įsigyti tik patvirtinus savo tapatybę elektroniniu parašu ar internetinės bankininkystės prisijungimo priemonėmis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O kada

O kada portretas
bus injekcijos nuotoliniu?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių