Quantcast

SAM įtraukė mažmeninės prekybos sektoriaus darbuotojus į skiepų eilę

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) įtraukė mažmeninės prekybos sektoriaus darbuotojus į skiepų eilę, pranešė Lietuvos prekybos įmonių asociacija.

„Šiuo metu nėra privačių skiepų galimybės, todėl tikrai džiaugiamės, kad SAM atstovai atsižvelgė į mūsų prašymą, pateiktus argumentus ir įtraukė mažmeninės prekybos sektoriaus darbuotojus į skiepų eilę. Galime tikėtis, kad prekybos darbuotojai svarbių skiepų sulauks kaip įmanoma anksčiau“, – sako asociacijos direktorė Rūta Vainienė.

Kaip teigiama pranešime, asociacija šių metų sausio 7 dieną kreipėsi į SAM su prašymu koreguoti skiepų prioritetų sąrašą ir papildyti jį mažmeninės prekybos darbuotojais. Anksčiau į prioritetų sąrašą buvo įtraukti ne tik asmens sveikatos įstaigų, bet ir švietimo sistemos darbuotojai, kariai, olimpiečiai, tačiau mažmeninės prekybos darbuotojų jame nebuvo.

„Prekybos sektoriaus darbuotojai pandemijos akivaizdoje iš tiesų atlieka visuomenei itin svarbią funkciją – užtikrina reikiamų produktų įsigijimą. Visos prekybos įmonės maksimaliai investavo į saugumo priemones, bet prekybos darbuotojai kasdien bendrauja su labai dideliu kiekiu žmonių, todėl tam tikra įtampa išlieka“, – sako R. Vainienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Tai kada universiteto dėstytojams eilė? Kontaktinės paskaitos vyksta, konsultacijos. Norit židinių aukštosiose mokyklose?

Pagalvok

Pagalvok portretas
,, influencerė,, vainienė pasakė... Einu nusišauti su kirviu arba su durų rankena.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių