Quantcast

Šalies paslaugų eksportas augo greičiau nei importas

  • Teksto dydis:

Paslaugų eksportas šių metų pirmąjį ketvirtį sudarė 2,8 mlrd. eurų – 9,9 proc. daugiau nei prieš metus, tuo metu paslaugų importas sudarė 1,6 mlrd. eurų – 2,5 proc. daugiau, skelbia Lietuvos bankas ir Lietuvos statistikos departamentas.

Nurodoma, kad paslaugų balanso perviršis (1,2 mlrd. eurų, 11 proc. BVP) per metus padidėjo 20,9 proc.

Sparčiausiai šių metų pirmąjį ketvirtį, palyginti su praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu, augo telekomunikacijų, kompiuterių ir informacinių paslaugų eksportas (52,9 proc.) bei kitų verslo paslaugų importas (38,2 proc.).

Didžiausią paslaugų eksporto ir importo dalį (atitinkamai 60,8 ir 50,5 proc.) sudarė transporto paslaugos.

Pirmąjį ketvirtį didžiausias perviršis (703,4 mln. eurų) buvo kelių transporto paslaugų balanso, o didžiausias deficitas (39,5 mln. eurų) – jūrų transporto paslaugų balanso.

Anot pranešimo, paslaugų eksportas į ES valstybes sudarė 71,7 proc. viso paslaugų eksporto ir, palyginti su praėjusių metų atitinkamu ketvirčiu, padidėjo 12,7 proc. Paslaugų importas iš ES valstybių sudarė 64,8 proc. paslaugų importo ir per metus išaugo 3 proc.

Pagrindinė Lietuvos paslaugų eksporto partnerė buvo Vokietija. Eksportas į šią šalį per metus padidėjo 20,8 proc. Didžiausią paslaugų eksporto į Vokietiją dalį sudarė transporto (75,4 proc.) ir kitos verslo (6,3 proc.) paslaugos.

Tuo metu pagrindinė paslaugų importo partnerė buvo Lenkija. Importas iš šios šalies per metus padidėjo 12,2 proc. Didžiausią paslaugų importo iš Lenkijos dalį sudarė transporto ir kelionių paslaugos (atitinkamai 69,5 ir 17,6 proc.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

nera

nera portretas
ekonomikos nera ir eksporto,o tik importas ir tranzitinis eksportas,liudnoka ateitis biudzeto paisosi,bet to neizvelgia LT banko,kurio nera ,'zinovas',nes nevykdo jokiu bankiniu operaciju ,o tik stebejo ir stebi ,kaip grynieji isplauke is Lietuvos,liko tik ant popieriaus eurai,kurie yra beverciai ir jokios naudos is ju,o tuo labiau Valstybei.

kada valstybe ,,,rupinasi,,,tik valytoju

kada  valstybe  ,,,rupinasi,,,tik valytoju  portretas
ir paslaugu tiekeju gamyba ---eksportuot y kitas salis apart ju nera ka, tai dalis plano vygdant tautos totalu genocida....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių