Quantcast

SADM: Lietuvoje dirbantys ukrainiečiai pernai sumokėjo 40 mln. eurų mokesčių

  • Teksto dydis:

Nuo karo Ukrainoje pradžios iki praėjusių metų pabaigos Lietuvoje dirbantys ukrainiečiai į šalies biudžetą sumokėjo 40 mln. eurų, pranešė Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Užimtumo tarnybos duomenimis, šiuo metu Lietuvoje dirba daugiau nei 22 tūkst. ukrainiečių, įdarbintų nuo karo Ukrainoje pradžios – pusė iš šios šalies atvykusių darbingo amžiaus žmonių. Iš jų 14,9 tūkst. dirba vidutinės kvalifikacijos reikalaujančius darbus, 5,4 tūkst. – žemos kvalifikacijos ir nekvalifikuotus darbus, 1,7 tūkst. – aukštos kvalifikacijos darbus.

Daugiausia į Lietuvą atvykusių ukrainiečių dirba gamybos, statybos, transporto ir sandėliavimo, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų, didmeninės ir mažmeninės prekybos srityse. 

Pranešama, kad ukrainiečiai dirba visose šalies savivaldybėse, tačiau daugiausia jų įsidarbinę didžiuosiuose šalies miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Užimtumo tarnyba nuo karo pradžios padėjo įsidarbinti apie 11,5 tūkst. ukrainiečių, dar 1,7 tūkst. darbo vietų jiems siūloma. Daugiausiai ukrainiečių buvo įdarbinta balandžio ir gegužės mėnesiais – atitinkamai 5,2 tūkst. ir 3,9 tūkst.

Pranešama, kad į Lietuvą atvykusių ukrainiečių atlyginimai, priklausomai nuo darbo pobūdžio, svyruoja nuo minimalaus iki beveik 2 tūkst. eurų per mėnesį. Gruodį vidutinė jų alga neatskaičius mokesčių siekė apie 1061 eurą.

Šiuo metu Lietuvoje yra apie 68 tūkst. ukrainiečių.


Šiame straipsnyje: ukrainiečiaidarbasSADM

NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
SADM - MELAGIU MELAGIAI NIEKO JIE NEMOKA LIETUVOS PAŠTAI UŽVERSTI PINIGU PERLAIDOM I UKRIJA VISI MŪSU PINIGAI IŠKELIAUJA PAS CHACHOLUS

Tokiu atveju,

Tokiu atveju, portretas
zinant musu mokesciu tarifus,uzdirbti jie turejo virs 100 milijonu! Daliname is mazdaug 100 tukstanciu,vergaujaciu cia ir gauname,kad per visus metus jie uzdirbo ... vos po 1000 euru!!! Tai va,kodel lietuviui darbo Lietuvoje nebera! Kaip ir nebera mokesciu Sodrai,biudzetui,valstybes paslaugoms. Todel ismastomi nauji ir dideja esantys mokesciai vietiniams,net ir bedarbiams,pensininkams,neigaliesiems,vaikams.

Anonimas

Anonimas portretas
Palyginus su pusė milijardo sukišto jiems turėtų dauuug našiau dirbti ...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių