Quantcast

S. Skvernelis: Seimas galėtų svarstyti trumpesnį NT išlaikymo terminą

Galimybę sutrumpinti įgyto nekilnojamojo turto (NT) išlaikymo terminą, reikalingą norint turtą parduoti nemokant pajamų mokesčio, Seimas galėtų svarstyti, sako demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis.

„Penkeri metai irgi yra pakankamai ilgas laikas. (...) Dėl laikotarpio trumpinimo diskusija yra tikrai galima“, – penktadienį Žinių radijui kalbėjo parlamentaras.

Tačiau S. Skvernelis taip pat pabrėžė, kad reikia duomenų ir apie tai, ar pakeitimas galėtų daryti įtaką ir kokią perkaitusiai NT rinkai.

Norintiems nemokėti 15 proc. pajamų mokesčio parduodant antrą būstą, kuris nėra nuolatinė gyvenimo vieta, šį turtą dabar reikia išlaikyti ne mažiau kaip dešimt metų.

Seimas jau kelis kartus per pastaruosius metus nepriėmė svarstyti liberalų inicijuotų Gyventojų pajamų mokesčio įstatymo pataisų, kuriomis siūlyta sutrumpinti dabartinį terminą.

Seimas 2015 metų gruodį nuo penkerių iki dešimties metų pailgino laiką, kai neapmokestinamas kito būsto pardavimas.

Dabar nemokant 15 proc. pajamų mokesčio galima parduoti tik tą būstą, kuriame nuolat gyvenama ir ne anksčiau kaip po dvejų metų nuo įsigijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Feliksas

Feliksas portretas
Protaujantis žmogus siūlo protu suvokiamą variantą.Aš nuo saves noriu pasiulyti panašų ,bet naudinga tiek Valstybei tiek savininkui.Užtektu išlaikyti tris metus bet moki 5% pajamų mokestį? Išlaikes 5 metus nemoki jokio procento? Laisvė pasirinkti kaip kam elgtis o ir rinka stipriai paspartėtu.

G

G portretas
10 metų yra daugiau nei absurdas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių