Quantcast

S. Skvernelis: rezervai mažinti energijos kainas išsemti

  • Teksto dydis:

Galimybės dar labiau sumažinti elektros ir dujų kainų augimą iš esmės  išsemtos, sako premjeras. Saulius Skvernelis kartoja, kad iki šiol priimti institucijų sprendimai jau leido  sumažinti energijos brangimą. 

Premjeras pabrėžė, kad valstybė gali daryti įtaką tik reguliuojamai kainos daliai, o žaliavų kainų augimas, lemiantis ir kainų augimą galutiniams vartotojams, Vyriausybei nepavaldus. 

„Tai, ką padarė Kainų komisija ir Energetikos ministerija iki šios dienos, leido padaryti viską, kad tai, kas priklauso nuo mūsų, – reguliuojama kainos dalis, – nesikeistų, o dėl nereguliuojamos, tai valstybės įsikišimas net teorinis negalimas (...) Reguliuojamos dalies, kai šiandien patikinta, rezervai yra išsemti. Reguliuojama dalis, kas nuo mūsų priklauso, padaryta viskas, kad nekiltų, arba kiltų simboliškai“, – po Vyriausybės pasitarimo, kuriame nagrinėtos energijos kainos vartotojams, sakė S. Skvernelis. 

Kainų komisija šią savaitę ketina paskelbti galutines – 15 proc. didesnes elektros ir dujų kainas vartotojams 2019 metams. 

Pastarąjį kartą elektra vartotojams brango 2013 metais, vėliau kasmet pigo. Dujos pigo nuo 2014 metų, kai Rusijos koncernas „Gazprom“ pritaikė nuolaidą, tačiau jai pasibaigus, pernai liepą brango 5-8 proc. Šių metų pradžioje jos vėl pigo beveik 8 proc., tačiau tik mažiausiems buitiniams vartotojams, naudojantiems dujas maistui ruošti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O armijai

O armijai  portretas
21,5 milijono yra?????????

Kurgi ne

Kurgi ne portretas
tiek metų leido privatnykam daryt ką nori t.y. savanaudiškumu pagrystu energijos, kitų paslaugų gyventojams tiekimu ir įmonių vienašališku valdymu Valstybei nepaliekant jokio įtakojimo,kontrolės ar reguliavimo viešo intereso naudai. Tik savo naudai.Dabar parėjo rezultatai. // Pirmiausia reikia gerai pakratyti visas tas įmones paskaičiuoti kas kiek kainuoja ir kaip kas daroma(galimai neišmanėliai neefektyviai - nemokšiškai vykdo ūkinę veiklą). Nemoka dirbt - von iš tiekimo.Tai pirmas žingsnis. Be jo toliau nėra ką ir šnekėti

Beda su mūsu valdźia

Beda su mūsu valdźia  portretas
SGD terminalo išlaikymas kainuoja nerealias sumas ir tai sumoket turi gyventojai.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių