Quantcast

S. Skvernelis: Baltijos šalys artėja prie sprendimo nepirkti elektros iš Astravo AE

Trijų Baltijos šalių premjerai penktadienį sutarė artimiausiu metu įpareigoti energetikos ministrus pasirašyti ketinimų deklaraciją dėl konkrečių priemonių, kurios užtikrintų, kad elektra iš nesaugios Astravo AE nebus perkama nuo to momento, kai ji pradės darbą, praneša Vyriausybė.

„Džiugina, kad artėjame prie bendros Baltijos šalių pozicijos nepirkti elektros iš nesaugios Astravo atominės elektrinės. Rusiškos elektros importas neturi tapti galimybe importui iš nešvarios Astravo atominės elektrinės. Taip pat neabejoju, kad kartu su Latvija ir Estija bei Europos Komisija rasime sprendimus dėl tinkamo į mūsų tinklus iš trečiųjų šalių patenkančios elektros kilmės kontrolės mechanizmo“, – sako premjeras Saulius Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, Baltijos šalys siekia toliau vystyti bendrą gamtinių dujų rinką regione, atsižvelgdamos į jau 5 metus Klaipėdoje sėkmingai veikiančio SGD terminalo strateginę svarbą valstybėms ir vartotojams. Jis informavo Latvijos ir Estijos premjerus apie pažangą įgyvendinant GIPL dujotiekį su Lenkija.

ELTA primena, kad Baltarusija 2400 MW galios atominę elektrinę stato netoli Astravo miesto, nuo Vilniaus nutolusio vos per 50 km.

Lietuva yra priėmusi sprendimą neįsileisti elektros iš Baltarusijos, kai pradės veikti Astravo AE. Tokį sprendimą yra priėmusi ir Lenkija.

2017-ųjų birželį Seimas pripažino, kad Baltarusijoje, Astrave, statoma branduolinė elektrinė yra nesaugi ir kelianti grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui, aplinkai ir visuomenės sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

teks , vidmantai

teks , vidmantai portretas
,pacEm dirPti..:)

vidmantas

vidmantas portretas
zymiai geriau pirkti ta pace elektra tik per tarpininkus.Kada gi atsiras zmogus kuris prades mastyti.Kitaip pasakius dirps zmogui

Anonimas

Anonimas portretas
Užtai LUKOŠENKA su Putinu sudarė sutartį pirks pigiai viską. Tai va dabar pavydekit.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių