Quantcast

S. Skvernelio siekiai kitiems metams: žada didinti ne tik pensijas

Į prezidentus kandidatuojantis premjeras Saulius Skvernelis teigia sieksiantis, kad po metų vidutinė senatvės pensija būtų 400 eurų, vaiko išmoka kiltų iki 70 eurų.

„Sieksiu, kad kitų metų liepos pirmą dieną vidutinė senatvės pensija būtų ne mažiau kaip 400 eurų. Kalbat apie orios senatvės programą, labai svarbu kokybiška sveikatos priežiūra, kokybiškos paslaugos regionuose“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją pristatydamas rinkimų programą sakė premjeras.

Vidutinė senatvės pensija šiuo metu sudaro 363 eurus per mėnesį.

Universalią vaiko išmoką, pasak S. Skvernelio, būtų galimybė kelti nuo 50 iki 70 eurų per mėnesį, o sunkiau gyvenančioms šeimoms vaiko išmokas dar kelti papildomai 20–30 eurų.

Anot jo, šių tikslų būtų galima pasiekti dirbant kartu su Vyriausybe, o mokesčių kelti tam nereikėtų.

„Jokio poreikio mokesčių kėlimui, kol iki galo neišsprendėme dėl efektyvaus mokesčių administravimo ir šešėlio mažinimo, nėra“, – sakė S. Skvernelis.

Klausiamas, ar šių tikslų siektų ir tuo atveju, jei nelaimėtų prezidento rinkimų, S. Skvernelis tvirtino nesąs tikras, jog liktų eiti premjero pareigas.

„Dabar yra daug jeigu. Jeigu išrinktų kitą prezidentą, jokios garantijos nėra, kad, pirma, aš likčiau premjeru, antra, jokios garantijos nėra, kad nesusiformuotų nauja Seimo dauguma. Tokios intencijos jau šiandieniniam Seime matyti ir vyksta procesai“, – tvirtino S. Skvernelis.

„Gali būti politinių jėgų persiskirstymas, priklausomai nuo rinkimų rezultatų“, – teigė kandidatas.

Tarp savo tikslų, jei būtų išrinktas prezidentu, kadencijos pabaigoje S. Skvernelis taip pat sakė norintis pasiekti, kad Lietuva regione būtų lyderė „pagal mažiausią šešėlinę ekonomiką ir korupcijos lygį“.

Gyventojų kokybiškos gyvenimo trukmės vidurkis, pagal jo siekius, kadencijos pabaigoje turėtų atitiktų Europos Sąjungos vidurkį.

„Šiandien apie šešerius metus nuo to atsiliekame“, – teigė S. Skvernelis.

Tarp savo tikslų jis tai pat nurodė „nefasadinę, nekosmetinę, o tikrą realią teismų reformą“.

Užsienio politikos klausimais S. Skvernelis norėtų kurti „konsultacinę užsienio politikos tarybą, tame tarpe ir opozicijos atstovai būtų kviečiami, politologai, mokslininkai“.

Prezidento rinkimų pirmasis turas vyks gegužės 12 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PENSININKE

PENSININKE portretas
viskas puiku, kad dideja ir minimalus, ir pensijos, bet kai mano duktes, turincios du magistro diplomus ir dirbancios pedagoge, atlyginimas tuoj bus lygus valytojos atlyginimui, atrodo nevisai adekvatu. zinoma, nenoriu uzgauti zmoniu, dirbanciu paprasta fizini darba. Su visa pagarba.

Da

Da  portretas
kas lauks nenurauks o saulius vis didins savo melo pažadu kūryba ,, vis didins aš sakyčiau kad man geriau ne pensijas didintu bet kainas mokesčius visus .p,v,m, iš 21 procento ivestu 2 procentus ir p,v,m, akciza sunaikintu ,ir kainu nekeltu o grižtume į 1989 m, 1990m, 1997metus būtų tvarka bet ne dvieju euru didinamas šlamštas ,kam litus sunaikino kam reikėjo, juk visus į ubagina nurašė , juk keisti turėjo lygiai po lygiai, vienas prie vieno ir pensijos būtų normalios šiandien, nereiktu blaškyti ir meloti, didinsiu, juk mes matome ponu fokusus daromus ir žmonės mulkinami, mes esame, kiekvieno parazito kombinacijom, mūsų nuvogė ir ištaškė, per visa ta laikotarpi, 30 metu, viskas ėjo ir eina per borta , kam reikalingas tavo prieš rinkiminis bajeris juk karabauskis yra pasakes jeigu tik sauliu neišrinks prezidentu, viskas bus biokotas paleis visa savo kūryba , užsidarys nieko nebus pasibaisėjimo laukiam, ,

Kauniete

Kauniete portretas
Savo pajamas pasididins svaigulys.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių