Quantcast

S. Gentvilas: siūloma atsisakyti mechaninio biologinio apdorojimo įrenginių

Aplinkos ministerija siūlo ateityje atsisakyti mechaninio biologinio atliekų apdorojimo vadinamuosiuose MBA įrenginiuose. Ministras Simonas Gentvilas sako, kad ši infrastruktūra tampa pertekline, jei gerai rūšiuojamos pirminės atliekos.

„Dar viena paralelinė diskusija, kurią pradėjome su RATC'ais (regioniniais atliekų tvarkymo centrais – BNS), – dėl galimybės atsisakyti MBA įrenginių“, – Seime vykstančioje diskusijoje apie plastiko atliekų ir pakuočių tvarkymą ketvirtadienį sakė S. Gentvilas. 

Pasak jo, dabar rengiami regionų atliekų tvarkymo prevencijos planai ir tai yra proga savivaldybėms „įsivardinti, kokią infrastruktūrą suruošus būtų galima atsisakyti MBA įrenginių“. 

„Daug kritikos jai (MBA sistemai – BNS) iš gyventojų, savivaldybių. Man atrodo, kad proporcingas geras pirminis rūšiavimas sugebėtų jau pertekline tampančią infrastruktūrą išimti iš regioninių atliekų tvarkymo centrų ir atliekų tvarkymo sistemos“, – teigė S. Gentvilas.

Lietuvos planas yra 2027 metais išrūšiuoti 80 proc. atliekų, o 20 proc. keliautų į mišrių atliekų konteinerius. Tam būtina, kad rūšiavimo konteinerių ir didelių gabaritų atliekų aikštelių tinklas turi būti patogus.

Atliekų rūšiavimas gyventojų namuose yra vadinamas pirminiu, o rūšiavimas MBA įrenginiuose – antriniu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Drausti, apmokesdinti. Toks supratimas sėdint ministerio kėdutėj.

to skiep

to skiep portretas
geriau jau jis nieko nenuveiktų ir tai būtų pats puikiausias dalykas koks tik galėtų atsitikti

Ponulis

Ponulis portretas
Po tokių minčių reiktų prasipūsti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių