Quantcast

S. Gentvilas: laikinos valstybinės žemės naudojimo sutartys ir toliau galioja

Aplinkos ministerijai anksčiau pavedus Nacionalinei žemės tarnybai (NŽT) nebeišduoti naujų leidimų ir nepratęsti jau suteiktų leidimų ūkininkams laikinai naudotis valstybine žeme, aplinkos ministras Simonas Gentvilas tikina, kad leidimai jų turėtojams ir toliau galioja.

„Mes esame nutraukę laikinojo žemės naudojimo naujų sutarčių sudarymą, tačiau tie, kas turi šiandien laikinąsias žemės naudojimo sutartis, jie turės jas du metus dar papildomai, jos yra galiojančios. Ūkininkai tikrai gali deklaruoti savo žemės ūkio veiklą šitų sutarčių pagrindu“, – žurnalistams trečiadienį po susitikimo su ūkininkų atstovais sakė S. Gentvilas.

„Tikrai norime užtikrinti, kad esamos sutartys galioja ir ūkininkai turėtų jaustis saugiai, ir ateityje galės pirmenybės tvarka (žemę – BNS) nuomotis“, – pridūrė aplinkos ministras.

Pasak jo, ministerija kartu su asociacijomis NŽT nurodė konkretų grafiką, kaip žemės reformos projektai bus derinami visose kadastrinėse vietovėse.

„Ūkininkai galės susiprojektuoti savo sklypus ir pirmenybės tvarka juos išsinuomoti iš valstybės“, – teigė S. Gentvilas.

Žemės ūkio ministerija anksčiau kovą kreipėsi į Aplinkos ministeriją prašydama stabdyti jos pavedimą NŽT nebeišduoti naujų ir nepratęsti jau išduotų leidimų laikinai naudotis valstybine žeme žemės ūkio veiklai.

Aplinkos ministras anksčiau teigė, kad asmenys, kuriems valstybine žeme leista naudotis iki kovo 9 dienos, ir toliau turės tokią galimybę. Jiems nustatytas pereinamasis laikotarpis iki 2024 metų pabaigos, per kurį naudojama žemė turės būti suprojektuota, suformuoti sklypai ir sudarytos jų nuomos sutartys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gent' \\\\\.../////

Gent'  \\\\\...///// portretas
'Velniai.

tas dar nesėdi?

tas dar nesėdi? portretas
Gerai nardo kad po tokios bylos vis dar laisvėj ir net ministro poste.

lll

lll portretas
nu jau plikai nusiskutes, dar belieka oranzine uniforma jam uzmauti
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių