Quantcast

S. Gentvilas: bus griežtinamas atliekų tvarkymas

Griežtės atliekų, o ypač statybinių atliekų ir padangų tvarkymas, įspėja Aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

„Atliekų versle vis dar yra labai daug nesutvarkomų srautų, visų pirma statybinės atliekų ir padangų srautas, kur nemaži kiekiai. Pavasario sesijoje ateisime (į Seimą  – BNS) su pasiūlymais, kaip griežtinti“, – ketvirtadienį per Žinių radiją kalbėjo ministras.

S. Gentvilo teigimu, antroje šių metrų pusėje aplinkosaugos institucijos pradės naudotis satelitiniais duomenimis.

Atliekų versle vis dar yra labai daug nesutvarkomų srautų.

„Fiksuoti ar tai nelegalius miško kirtimus, valstybinės žemės užstatymą, užvaldymą, karjerų kasimą, iš anksto pradėtas statybas be statybų leidimų. Satelitai praskrenda du kartus per dieną virš Lietuvos, tai bus matyti. Metų pabaigoje tokia satelitinė informacija bus nebeginčytina,  nebebus žmogiškojo faktoriaus, kai galima užsimerkti“,  – kalbėjo S. Gentvilas.

Naujienų portalas „15min“ šią savaitę paskelbtą tyrimą dėl nelegalaus atliekų verslo. Paskelbta, kad Vilniaus rajone Marijampolio miške 1,7 hektaro žemės sklypo teritorijoje funkcionavo nelegalus Juodžių sąvartynas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

fuuu

fuuu portretas
matomai prasmirdo buvusiam Seimo pirminykui /mėgėjui iš Ramučių važinėt į Vilnių su "žiburėliais" ir apsauga. Sulygins su žeme tą smarvę , garantuotai .

Kad

Kad portretas
Reke truks siuksliu ir nestatyt tokiu galingu siuksliu deginimo imoniu , pasirodo pilna siuksliu ir dar uzteks ilgai ta ir pastebejau kai atsisakiau sldytis elektra ir pastaciau krosnele , senu baldu per 3 d, prisirinkau ir uztenka kurent visa sezona , o pavasari reikes jau rimciau parinkt keliems metams apsirupint kuru .

ponams biurokratams

ponams biurokratams  portretas
laba diena, biurokratai jau dabar sugrieztino priduodant padangas fiziniams asmenims, grieztina atleiku pridavima i stambiagabaritines aiksteles ir pan...jau dabar pastebajau pilnos pakeles padangu, siuksliu maisu, pas mus rajone siuskles kas menesi is individualiu namu veza ar bobute viena ar seiima su 4 vaikais konteinerio dydis vienodas, o mokam beveik vienodai nes siukslina pagal "pasaulio genijus biurokratus" kvadratai o ne zmones :D????>.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių