Quantcast

Rūkančių darbuotojų problemos

  • Teksto dydis:

Uždrausti rūkyti ar tiesiog paskatinti mesti? Tokį klausimą sau kelia darbdaviai, praneša LNK žinių tarnyba.

Darbuotojams darbdaviai galėtų uždrausti rūkyti, tačiau renkasi švelnesnes priemones. Metusiems rūkyti, mainais duoda laisvų dienų.

Darbuotojų rūkymo pertraukėlės brangiai kainuoja. Ohajo universiteto atliktas tyrimas parodė, kad JAV vienas rūkantis darbuotojas verslui kasmet atsieina beveik 6 tūkst dolerių.

Nors naujausių duomenų apie rūkančius asmenis Lietuvoje nėra, tačiau 2014 metais atlikto tyrimo duomenimis, kasdien šalyje rūko kas trečias vyras ir kas dešimta moteris.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Orfnungas

Orfnungas portretas
Darbe reikia dirbti, o ne rūkyti, gerti kavą, žaisti kompiuteriu, liežuvauti ir pan. Turi būti tvarka - pietu pertrauka, išeiginės, atostogos, normalus darbo laikas. Mano nuomone, jei darbo laiku užsiimama pasaliniais darbais - darbuotojai turi per mažai darbo...

Komedijai

Komedijai portretas
Tai ir pradėti derėtų ne draudimais varžyti jau rūkančius, o prevenciškai šviesti jaunimą kad nepradėtu vartoti to brudo... Jei narkomanui vartojančiam heroiną valstybė ne tik kad nedraudžia jo vartoti bėt dar ir pati mūsų mokesčių mokėtojų saskaitą metadono doze nemokamai duoda kodėl man rūkančiam draudimai ant kekvieno kampo lyg aš nusikaltelis būčiau?

komedija

komedija portretas
Nuostabu skaityti komentarus...Komentaroriams "jokių problemų": atsižymi, pasižymi ir t.t. O kad pasaulyje kiekvienais metais dėl pasyvaus rūkymo sukeltų ligų miršta apie 500 tūkst. žmonių, tai nieko, ar ne? Kalbu ne apie rūkančius, bet apie kitus - kvėpuojančius dūmais...("antriniai dūmai"). Pačių rūkančių kiekvienais metais apie 6 mln. Net karų nereikia...Ar neatrodo, kad čia panašu į sąmoningą žmonių žudymą? Ir baudos turėtų būti normalios...Beje, jau būta bylų, kai už nuorūkos numetima prie autobusų stotelės skiriamos didelės baudos.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių