Quantcast

RST ir „Bitės Lietuva“ sutartys pripažintos neteisėtomis

Nacionalinės energetikos bendrovės „Leo LT" antrinės įmonės Rytų skirstomieji tinklai (RST) ir mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Bitė Lietuva" sutartys turi būti panaikintos, patvirtino Lietuvos apeliacinis teismas (LAT).

LAT pirmadienį atmetė „Leo LT" ir „Bitės Lietuva" skundą. Įmonės prašė panaikinti žemesnės instancijos teismo nutartį, kuria iš dalies buvo patenkintas kitos konkurse dalyvavusios mobiliojo ryšio bendrovės „Omnitel" skundas, o bendrovių sudarytos sutartys panaikintos, pranešė teismo atstovė Kristina Petrošienė.

Pasak jos, teismo sprendimas kasacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam teismui.

Vilniaus apygardos teismas šių metų sausį paskelbė, jog 2007-aisiais RST kartu su jos valdomomis įmonėmis „Tetas", „Rytra" ir „Elektros tinklo paslaugos" sutartį su „Bite" pasirašė vien formaliai įvertinusi pasiūlymą, tačiau neatsižvelgė į visą pateiktą informaciją apie paslaugų tarifus ir kitus mokesčius.

Konkurso rezultatus teismui apskundusi „Omnitel" teismui nurodė, kad laimėtoja pripažintos „Bitė Lietuvos" pasiūlymo kaina siekė 330,92 tūkst. litų, „Omnitel" - 470,2 tūkst. litų.

„Omnitel" taip pat siekė, kad ji būtų pripažinta laimėtoja, tačiau Vilniaus apygardos teismas nusprendė restitucijos netaikyti - esą paslaugos jau teikiamos daugiau nei vienerius metus. 


Šiame straipsnyje: RSTBiltė Lietuvasutartys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių