Quantcast

„Rosselchoznadzor“ vadovas: Rusija rengiasi atšaukti maisto produktų embargą

  • Teksto dydis:

Rusija ruošiasi atšaukti pernai rugpjūtį įvestą maisto ir žemės ūkio produktų importo embargą iš Europos Sąjungos ir kai kurių šalių.

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnyba („Rosselchoznadzor“) pasiūlė kai kurių Europos šalių žinyboms bendradarbiauti, kad jų gamintojai galėtų atnaujinti tiekimą Rusijai, kai tik bus atšauktas embargas. Tokią iniciatyvą tarnybos vadovas pristatė per daugybę susitikimų su Europos kolegomis Berlyne.

„Praėjo pusmetis nuo embargo paskelbimo, ir dabar kalbame, jog reikia žvelgti į priekį, esame pasirengę tiekimo atnaujinimo klausimą spręsti artimiausiu metu“, – žurnalistams Berlyne sakė „Rosselchoznadzor“ vadovas Sergejus Dankvertas.

„Maisto tiekimo į Rusiją atnaujinimo perspektyvos apsvarstytos su kolegomis iš Vokietijos, Olandijos, Prancūzijos, Belgijos, Italijos, Vengrijos ir kitų šalių“, - pridūrė S.Dankvertas.

Jo žodžiais, „Rosselchoznadzor“ laukia skubių atsakymų į šią iniciatyvą.

Pernai rugpjūčio pradžioje Rusija vieneriems metams uždraudė maisto ir žemės ūkio produktų importą iš Europos Sąjungos, JAV ir kitų Vakarų šalių, reaguodama į Vakarų sankcijas dėl numanomos paramos Ukrainos prorusiškiems separatistams bei Krymo aneksijos.

Vakarų sankcijos Rusijai metams buvo įvestos pernai kovą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rusui

rusui portretas
Vėl langų ploviklio padauginai,kad girtuokliai visur vaidenasi? :)

RUSAS

RUSAS portretas
Kvailyste parase koks tai girtas runkelis,vietos tiekyme jau uzimtos ir nereikia nesamones rasineti.Aisku eurokolchozas noretu vezti maista i Rusija,tik jis ten nereikalingas.Net pavarde neparasyta,kas tas rasytojas.Nuo girtuokliu visokiu nesamoniu gali sulaukti

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
D.Grybauskaitei: Kad įsimylėti bet kokį žmogų, reikia daryti taip: Idėja, kad kartu pergyvenamas gėdos ir nejaukumo jausmas suartina vienas kito nepažįstančius žmones. Tam reikia partneriams atsakyti į kelias serijas klausimų. Kiekviena klausimų serija yra vis labiau privataus pobūdžio. Pabaigoje reikia tylint keturias minutes žiūrėti partnerei į akis. Klausimų sąrašas anglų kalba yra čia. Lietuviškas vertimas yra čia. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių