Quantcast

RAIN projekto antrojo etapo pabaiga – 2015 metais

  • Teksto dydis:

Du plačiajuosčio interneto projekto RAIN etapus vykdančios viešosios įstaigos "Plačiajuostis internetas" atstovai sako, kad projektą vykdo nuosekliai ir jo antrasis etapas turėtų baigtis 2015 metais, tačiau interneto prieiga vartotojus turi pasiekti privačių operatorių pagalba, rašo "Verslo žinios".

"Iš pradžių įrengiama magistralinio tinklo dalis, tuomet ji plečiama toliau ir tik linijai pasiekus gyvenvietę įmanoma jungti vadinamąją paskutinę mylią", - dienraščiui sakė "Plačiajuosčio interneto" technologijų ir plėtros vadovas Vytautas Tvaronavičius. Jo teigimu, iki 2008 metų šviesolaidžio tinklais visos kaimų seniūnijos buvo sujungtos su savivaldybių centrais, o 2015 metais žadama prijungti dar 950 gyvenviečių ir pabaigti visą antrąjį projekto etapą.

Telekomunikacijų bendrovės "Bitė Lietuva" Verslo sprendimų, tarptinklinio ryšio ir rizikos valdymo grupės vadovė Jolita Kurtinaitienė dienraščiui teigė, kad RAIN projekto infrastruktūra, tiekiant mobilųjį ryšį, naudojamasi tik tais atvejais, kai tai yra ekonomiškai veiksmingiausias būdas užtikrinti aukštą paslaugų kokybę, o visais kitais būdais naudojamas pačios "Bitės" infrastruktūra.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių