Quantcast

„Rail Balticos“ ir „Via Balticos“ projektams – užsienio šalių ministrų parama

Tarptautinio ekonomikos forumo Krynicoje (Lenkija) metu Lietuvos, Lenkijos, Čekijos, Slovakijos, Ukrainos ir Vengrijos transporto ministrai pasirašė bendrą deklaraciją dėl svarbiausių tarptautinių transporto infrastruktūros projektų Vidurio ir Rytų Europoje plėtros.

Pasirašančios šalys sutarė stiprinti bendradarbiavimą įgyvendinant svarbius investicinius transporto projektus, tokius kaip „Rail Baltica“, „Via Baltica“ bei „Via Carpatia“, ir savo nacionaliniuose investicijų planuose ypatingą dėmesį skirti valstybių pasienyje esantiems geležinkelių ir kelių infrastruktūros ruožams. Šalys numato bendradarbiauti, jas jungiančioje infrastruktūroje išbandant naujas transporto technologijas, tarp jų transporto automatizavimą ir skaitmenizavimą. Taip pat sutarta imtis visų administracinių ir institucinių priemonių, reikalingų kompleksiškai plėtoti projektus ir paslaugas bei stiprinti pastangas gerinti eismo saugą, užtikrinant saugesnes keliones ir patikimą, efektyvų krovinių vežimą.

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis forumo sesijoje pasveikino ambicingus Lenkijos planus išplėtoti Lenkijos susisiekimo centrą prie Varšuvos, nes ši vizija reikšminga ne tik Lenkijai, bet ir visam regionui. Ministro teigimu, svarbi šios vizijos detalė - kad šis centras iš bet kurios Lenkijos vietos būtų pasiekiamas per 2 valandas - teikia pagrindą tikėtis didelio greičio „Rail Balticos“ geležinkelio linijoje Lenkijos teritorijoje. Įgyvendinus tokią viziją, kelionė traukiniu tarp Vilniaus ir Varšuvos truktų apie 3 valandas.

Rugsėjo 5-6 d. Krynicos kurorte (Lenkija) vykstančiame 28-ajame Ekonomikos forume susitinka Vidurio ir Rytų Europos šalių politikai, mokslininkai, ekspertai, analitikai ir vyriausybių atstovai. Didelis dėmesys forume skiriamas transporto temai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių