Quantcast

R. Sinkevičius apie Mobilumo paketą: verslas privalės prisitaikyti arba bankrutuos

Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Rimantas Sinkevičius sako, kad jei ES valstybės narės patvirtins Mobilumo paketą, kuris įpareigotų vilkikus grąžinti kartą per 8 savaites į vieną iš operacinių centrų įmonės įsisteigimo šalyje, tai neigiamai paveiks Lietuvos vežėjų verslą.

„Mobilumo paketą vertinu neigiamai. Manau, kad tai neatitinka laisvo piliečių, kapitalo, verslo judėjimo ES sutarties nuostatų. Grįžimas po 8 savaičių yra šiek tiek geriau nei kad po 4 – buvo kažkada tokių šnekų. Bet tas grįžimas, mano supratimu, yra tiesiog papildomi kaštai mūsų vežėjams“, – Eltai sakė jis.

Pasak R. Sinkevičiaus, daliai smulkių įmonių ateina sunkūs laikai.

„Atlikta daugybė tyrimų: tiek banko (Lietuvos. – ELTA), tiek „Linavos“ užsakymu, ir visos studijos rodo, kad tie veiksmai Lietuvos vežėjų verslą nepaveiks teigiamai. Daliai smulkių įmonių ateina sunkūs laikai. Bet gal tai paskatins jungimąsi, kooperaciją ir panašiai“, – teigė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas.

„Aš galvoju, kad verslas privalės prisitaikyti arba bankrutuoti“, – pridūrė jis.

Kaip ELTA jau rašė, trečiadienį pasibaigė derybos tarp Europos Sąjungos (ES) institucijų dėl Mobilumo paketo. Lietuvos vežėjų asociacijos „Linava“ duomenimis, nuspręsta grąžinti vilkikus kartą per 8 savaites į vieną iš operacinių centrų įmonės įsisteigimo šalyje.

Mobilumo paketą dar turės patvirtinti ES valstybės narės.

„Linavos“ sekretorius transporto politikai Tomas Garuolis sako, kad tikėtina, jog krovinių vežimo automobiliais sektoriaus patiriami iššūkiai Lietuvos ekonomikai galėtų lemti mažiausiai 1,6 proc. BVP praradimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
GEREJA ! DDDDDDDDDDDDDD

Niekas

Niekas portretas
nebankrutuos, tiesiog darbdaviai maziau sau naudos tures, reikes dalintis. Tai aisku, jiems sunkus laikai, kai dabar priprate dirbti tik taip, kaip jiems naudinga. Pagaliau gal nors kiek teisingumo ir vezeju kompanijose bus, nes kazkaip keistai si sritis ilgai buvo pamirsta, todel valstybe prarado daug lesu, o vairuotojams kiek nori, tiek moka, ir kaip nori, taip moka, mokesciu inspekcija netikrina visai, nes jeigu tikrintu, taip nebutu.

Anonimas

Anonimas portretas
Kas cia ar toks?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių