Quantcast

R. Masiulis žada atlikti valstybės IT sektoriaus auditą

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis pareiškė, kad valstybės valdomas informacinių technologijų (IT) sektorius iki šiol nėra tirtas antikorupciniu požiūriu, todėl ministerija žada atlikti jo auditą.

„Kas liečia informacines technologijas, mūsų valstybėje yra tiek pripirkta technologijų, daug kurių net nėra naudojamų. Giliau panagrinėjus supranti, kad buvo perkamas ne geriausias sprendimas, o buvo perkama sistema, kuri net nėra naudojama ir taip toliau. Čia yra nauja sritis, į kurią mūsų ministerija ateity numato atkreipti reikšmingą dėmesį“, – žurnalo „Valstybė“ surengtoje Lietuvos ekonomikos konferencijoje ketvirtadienį sakė R. Masiulis.

„Atkreipsim dėmesį, ir jeigu spėsim, iki kadencijos pabaigos rezultatai šitoje srityje turėtų būti“, – pridūrė jis.

Ministro atstovė Vytautė Šmaižytė BNS patikslino, kad žadama atlikti viso sektoriaus, įskaitant Registrų centrą, veiklos auditą.

„Sektoriuje matome susitarimų ir rinkos pasidalijimo tendencijas“, – BNS sakė ji.

Pasak R. Masiulio, IT sektoriaus pirkimuose yra labai rimtų iššūkių, jiems išleidžiamos labai didelės pinigų sumos.

„Kaip yra dėmesys kelių sektoriui, taip ir matom IT sektoriuje, ypač viešuosiuose pirkimuose, yra rimtų, rimtų iššūkių. Kas susidūrė su šituo sektoriumi, puikiai supras, ką aš kalbu, kas nesusidūręs, tai tiesiog pasakysiu, kad labai didelės lėšos išleidžiamos. Kas blogiausia, kad labai nedaug žmonių supranta, kas ir kodėl yra perkama, todėl yra tikimybė, kad korupcija šitoje vietoje gali būti“, – konferencijoje sakė R. Masiulis.

Susisiekimo ministerija jau yra inicijavusi ir atlikusi Registrų centro auditą. Sausį pristatant jo rezultatus teigta, kad kelios įmonės iš centro paėmė duomenų, kurių vertė esą siekė 330 mln. eurų, tačiau valstybei už tai sumokėta vos 740 tūkst. eurų. Pernai taip pat atlikti Registrų centro e. sveikatos sistemos, mobiliojo elektroninio parašo auditai.

Ministerijos iniciatyva taip pat atlikti valstybinės reikšmės kelių kokybės, valstybės valdomos „Automagistralės“ (dabar – „Kelių priežiūra“), „Lietuvos geležinkelių“ ir „Oro navigacijos“, valstybinio duomenų perdavimo tinklo paslaugų įmonės „Infostruktūra“, Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD), Vidaus vandenų kelių direkcijos, Lietuvos saugios laivybos administracijos, Pasienio kontrolės punktų direkcijos auditas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vienintelis

Vienintelis portretas
kuris surado ir paviešino kad net Lietuvos kelių asfaltas ir tas pavoktas :D

O LR biudžteto

O LR biudžteto portretas
audito niekas nenori padaryti? Kodėl?:(

Anonimas

Anonimas portretas
kazkaip 6 jausmas sako,kad ciocei nuejus nuo Daukanto aikstes toleliau,bus tas pilietis ismestas toli i pakrasty
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių