Quantcast

R. Masiulis apie baltarusiškų krovinių pervežimą per Latviją: tai normali situacija

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis, vertindamas tai, kad per Latviją, o ne Lietuvą, vis dažniau pervežami baltarusiški kroviniai, sako, kad tai yra normali verslo situacija, nes latviai deda daug pastangų dėl baltarusiškų krovinių.

„Latvija yra natūralus mūsų logistikos konkurentas ir tiek mes stengiamės kiek įmanoma su kaimynais geriau dirbti, tiek jie stengiasi. Latviai deda daug pastangų į baltarusišką krovinį, nes mažėja rusiško krovinio krova. Pavyzdžiui, pas mus rusiško krovinio beveik nelikę, o Latvijoje dar sudaro labai reikšmingą dalį, bet rusai nuolat nukreipia krovinius į savo uostus. Aš tame matyčiau sveiką konkurenciją“, – Eltai sakė R. Masiulis.

Pasak jo, uostai konkuruoja jau ne vieną dešimtmetį ir čia, ministro teigimu, nėra jokios tragedijos.

„Esmė yra ilgalaikės investicijos, tolimas planavimas ir prognozavimas tų galimų srautų, o visa tai mes nuolat darome. Be to, daug kas, vežantys krovinius per Lietuvą, vertina, kad į nacionalinio saugumo priežiūrą – (turint omenyje, kad – ELTA) mes turime tam įstatymą – yra šiek tiek rimčiau žiūrima nei Latvijoje ir Estijoje. Tie, kas važiuoja per Lietuvą, yra tikri, kad Lietuvoje mūsų geležinkelių ar uostų bendrovėms išorinės jėgos negalės padaryti jokio poveikio, nesutrikdys verslo grandinės. Verslas tai vertina“, – kalbėjo R. Masiulis.

Jis taip pat sakė, kad Klaipėdos valstybinis jūrų uostas yra vertinamas ir dėl to, kad čia niekam nereikia duoti kyšių.

„Mes vis dėlto išsivalėme pačią sistemą ir tas, kas atėjo į uostą krauti, derina tik technines ir finansines sąlygas. Nėra, kad kažkur reikia „patepti“, – sakė susisiekimo ministras.

ELTA primena, kad Baltarusijos krovinių pervežimo per Latviją didinimas kai kurių ekspertų ir politikų yra vertinamas kaip tam tikras spaudimas Lietuvai. Pernai spalį Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka paskelbė, kad ketina savo šalies krovinius iš Klaipėdos uosto nukreipti į Rygą, kaip atsaką Lietuvai dėl iniciatyvų prieš Astravo atominės elektrinės statybą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
da , da , da ,, o kas laukia mūsų geležinkelio tolimesniu krovos pervežimo darbadieniu, juk yra aiškiai pasakyta juk rusijos ir baltarusijos krovos ir pervežimo darbus aplenkiant, mūsų šalies geležinkelio trasas, ir klaipėdos juosto krovas terminalus , toj, bus mizeris ir kas tada juk pramonės nėra nieko nekuriam, tik liko vingio jonas, ir žiūrėkime toj lietus užeis sumirkis mūsų lobistu norus ,ir vėl verks pinigas dingsta vokeliuose, ir kontra bandoj, juk ir mes esame žmones ir mokame pasižiūrėti koki mes gyvenimo rata nusukome, juk stovim vietoj , ir dar su kaiminais fokusus kuriame ir barames per savo fokusus o juk laikas vietoj , nestovi, juda ir rodo jūsų blogio vingius nutėstus , voratinklio,

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
mažiau pretenzijų ir priekaištų ant kaimynų baltarusių, tai ir biznio reikalai pajudės ar bent jau nesumažės...

ka tu cia ciaudai masiuLY....

ka  tu  cia  ciaudai  masiuLY.... portretas
cia jums uz grybauskaites ,linkeviciaus ir kitu lansbirkines sunides skaliku kiauksejima ,,...visus PERVEZIMUS UZRAUKE RUSIJA SU BALTARUSIJA apie tai dar keturis menesius atgalios viesai buvo pasakyta per RU TV ir spauda..........dabar uzrauks ir visus krovos darbus klaipedos uoste ....
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių