Quantcast

R. Karbauskis: šitoje kadencijoje mokesčių tikrai nedidinsime

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis teigia, kad šioje kadencijoje mokesčiai didinami nebus. Visgi, pasak jo, prie jau rudenį siūlyto prekybos tinklų mokesčio žadama grįžti.

„Mes dabar išsprendėme viską, neįvedę šito mokesčio (prekybos tinklų. – ELTA), nes pasipriešinimas buvo milžiniškas. Lenkijoje šitoks mokestis yra, kai kuriose kitose šalyse toks mokestis yra. Mes tai nagrinėsime, bet čia jau sektorinis klausimas, ne bendrinis. (...) Ta suma, kuri ateitų į valstybės biudžetą, jei būtų priimtas (mokestis. – ELTA), yra absoliučiai minimali, kalbant apie apyvartas, apie pelnus, kuriuos turi prekybos tinklai. Čia labiau solidarumo mokestis būtų to sektoriaus su pačia valstybe“, – „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ sakė R. Karbauskis.

Kaip teigė „valstiečių“ lyderis, prie prekybos tinklų mokesčio dar žadama grįžti.

„Mes apie tai diskutavome, tai yra mūsų darbotvarkėje, mes prie šito klausimo grįšime. Šiais metais jis niekaip negalėtų pradėti veikti“, – teigė jis.

R. Karbauskio teigimu, iki Seimo rinkimų mokesčiai nebus didinami.

„Aš galiu pirmiausia nuraminti – šitoje kadencijoje, matyt, mokesčių tikrai nedidinsime. Klausimus aptarinėti galime įvairius (...). Žmonėms bijoti kažkokių pasikeitimų (mokestinių. – ELTA) iki Seimo rinkimų neverta“, – tikino jis.

Pasak R. Karbauskio, Lietuvoje mokesčiai didesni nei kaimyninėse Latvijoje ir Estijoje.

„Kalbant apie mokesčių didinimą, mes jau dabar (...) turime didesnius mokesčius nei mūsų kaimynai latviai ir estai. Jei dar juos didinsime, turėsime kelis kartus didesnius mokesčius, ir tai jau atsilieps mūsų ekonomikai, investicijoms į mūsų valstybę“, – sakė „valstiečių“ lyderis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkė

Pensininkė portretas
Na, jau jūs tiek privarėt tų mokesčių- neapmokestinot tik orą. Matyt nebeapmokestinsite tik todėl, nes nebesugalvojate(gal makaulės per prastos). ką dar galėtumėte apmokestinti. Tokia mano nuomonė

tomas

tomas portretas
O Klaipėda spjauna į barzdą Karbauskiui ir ruošia gana didelius mokesčius už mašinų statymą, sporto, meno techninius būrelius, treniruotes ir t. t.

Anonimas

Anonimas portretas
nu taip . NES bus VISODERO !!! gandram
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių