Quantcast

R. Karbauskis: šalies ekonomika su koronaviruso keliamais sunkumais susitvarkys

Lietuvos ekonomika su koronaviruso keliamais sunkumais susitvarkys, teigia „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

„Ekonomika mūsų nesustojo, (...) visi moka mokesčius ir t. t. Yra sričių, kur daugiau problemų – turizmo sritis, viešbučiai, restoranai. Bet manau, kad čia susitvarkysime“, – komentuodamas šalies ekonomikos pasirengimą koronavirusui, sakė R. Karbauskis.

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas teigė, kad kol kas sunku detalizuoti, kokius ekonominius nuostolius patirs meno atstovai.

„Vyriausybė žiūrės galimybes, žiūrės poreikius. Dabar sunku pasakyti, kokie tie nuostoliai bus“, – sakė „valstiečių“ lyderis.

Pasak jo, verslui neturėtų būtų sudėtinga prastovos metu darbuotojams mokėti 40 proc. nuo vidutinio jų atlyginimo.

„Tikiuosi, kad visa šita situacija nebus ilga. Dėl to, tikiuosi, nesunkiai pakeliama busׅ (darbdaviams mokėti 40 proc. atlyginimo. – ELTA)“, – sakė jis.

Pagal Vyriausybės pasiūlytą priemonių planą, valstybės lėšomis iki trijų mėnesių turi būti prisidedama prie darbdavių pastangų išsaugoti darbo vietas, padengiant dalinės prastovos ar prastovos išmokos dalį darbuotojams. Darbuotojui turi būti užtikrinta išmoka, ne mažesnė nei minimali mėnesinė alga.

Prastovos metu darbuotojui mokamas 40 proc. nuo vidutinio jo atlyginimo, nors jis nedirba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svajoklis

svajoklis portretas
Parskris gandrai,-viskas bus gerai.

earth king

earth king portretas
visu pirma jus naisiu ponas komandos pirmininkas geriau pasakikite kiek pas jus firmoj, tamstos komandoj, algos bus mokamos, ir mokykloms uniformas sius ir gretutei po knygu leidimo išpardavimo koki bizniuka prasukote, ir dar ne viskas o kiek šeimineles ispanijoj, verslas sukamas ir ar ten tvarkoj, nėra koronosviruso keliamu sunkumu, ar ten gerai viskas susitvarkes, gretutes ekonomika ir kila, tik nekils ekonomikos šalies lygis po tokio puikaus darbo karantyno, ir visu poemu, pavojus, zeks virusas atėina, o te tau iš tikro atėis pasiutliges lyga kuri ,parodis savo dantys, kaip mes su sunkumais susitvarkys nebus nieko, ateitis bus miglota ir ylga, kentės liaudis visam žemes gaublio rutuli, po tokios panikos

Papuvusiai tulpei

Papuvusiai tulpei  portretas
Valstybėje tik privačios parduotuvės , nežinojai ? Kaip savininkai užpirko kruopų tiek yra . Dabar kruopos namie :) ko jaudiniesi . Valstybė neturi verslo , kada Skvernelis bandė padėti šeimoms , koks buvo paniekinimas " grįžta sovietmetis" ir rėkė liberalūs TV , visokie institutai " negalima kištis į verslą " . Kiek bukų ....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių