Quantcast

R. Karbauskis: nuo sausio stambios prekybos mokesčio nebus

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad stambios prekybos mokestis nuo sausio 1 dienos turbūt nebus priimtas.

„Reikia konstatuoti, kad opozicija daro viską, kad to mokesčio nebūtų, ir tai liūdina, nes prekybos tinklai yra ta verslo sritis, kuri labiau galėtų prisidėti prie valstybės ir mūsų žmonių gerovės“, – antradienį žurnalistams sakė R. Karbauskis.

„Nuo sausio 1 dienos tikriausiai bus neįmanoma to įstatymo priimti dėl to, kad visais būdais blokuojama“, – teigė jis.

Tuo metu automobilių registracijos mokestis, pasak „valstiečių“ lyderio, turėtų būti priimtas.

„Tas variantas, kuris yra su kitais skaičiais, atrodo, turės palaikymą. Tai tikiuosi, kad mokestis bus priimtas nuo sausio“, – tikino jis.

Kalbėdamas apie bankų turto mokestį, R. Karbauskis tikino, kad šis siūlymas patyrė „labai didelį pasipriešinimą“.

„Šnekant apie įstatymo projektą, kuris nebus priimtas – aktyvų mokestis, šitoje situacijos ir mūsų kolegos iš Lenkų rinkimo akcijos, ir mes patys suprantame, kad įdėta daug pastangų. Tiesiog spaudimas ir pasipriešinimas buvo tikrai labai didelis“, – teigė jis.

Pirmadienį Seimo Biudžeto ir finansų komitetas nutarė daryti pertrauką dėl stambios prekybos ir bankų turto mokesčių, tačiau pritarė automobilių registracijos mokesčiui. Penktadienį komitetas pritarė bankų pelno mokestį didinti nuo 15 iki 20 proc.

Seimo Ekonomikos ir Kaimo reikalų komitetai automobilių registracijos mokesčiui nepritarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Dar galetu buti pagalves.barzdu.langu.... o viska juk sumokesime mes

...

... portretas
Gaila...

NA NA

NA NA portretas
opozicija dar ne seimas ,------------pletkai kalba ,kad maximos tinklą valdo komunistai ir kgbistų gauja su grybauskaite priešakyje ,jie turi prekybinius ryšius su komunistine Kinija iš kurios vienkartinės ir pigios prekės ir važiuoja iki Lietuvos ir nenormaliai pabrangsta ,Maxima buvo tiek suižūlėjusi ,kad ruošęsi pirkti net elektros tinklus ,ir padarė didžiausią Lietuvoje aferą , milijardine suma ,tai buvo padaryta Grybauskaitės ir landsberginių gaujos valdymo laike ,dabar maxima optimizuoja savo tinklą ,grubiais metodais atleidinėja žmones ,darbus krauna likusiems ir tt,,,sėkmės , maxima viską apgalvoja ,tūkstančiai lėks iš vergovės ,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių