Quantcast

R. Karbauskis: kainų reguliavimas – svarbus instrumentas derybose su verslu

Prezidentui prieštaraujant, kad koronaviruso krizės metu būtų reguliuojamos kai kurių prekių kainos, valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad toks instrumentas būtų svarbus derybose su verslu.

„Skirtumas tarp mūsų pozicijos ir prezidento pozicijos yra nedidelis. Prezidentas mano, kad kainas reguliuoti galima tik nepaprastosios padėties atveju, o mūsų siūlymas yra ir ekstremalių situacijų atveju, Manau kad tą siūlymą reikia vertinti daugiau kaip instrumentą Vyriausybei derybose su atskiromis verslo sritimis“, – žurnalistams Seime antradienį sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat pabrėžė, kad „dabar jokių galimybių ar poreikio naudoti šitą instrumentą nesimato“.

„Čia atsakymas, kurį vakar daviau prezidentui, kad jokio noro tai daryti nėra ir jokio pagrindo tam nėra. Bet toks instrumentas, kad atsitikus panašiai padėčiai, Vyriausybė galėtų greitai reaguoti, mes jį turime turėti“, – teigė R. Karbauskis.

Seimas antradienį turėtų apsispręsti dėl Gitano Nausėdos vetuoto įstatymo. Šalies vadovas teigia, kad valstybinis kainų reguliavimas gali lemti prekių stygių ir juodosios rinkos plėtrą, ir turėtų būti leidžiamas tik paskelbus nepaprastąją padėtį.

Anot Vyriausybės atstovų, šis įrankis galėtų būti panaudotas pažaboti nesąžiningus apsaugos priemonių perpardavinėtojus, šalyje plintant koronavirusui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rnr

rnr portretas
juo tik zuliku vertelgu spekuliantu svarbu nejudint,kad tik galetu kelt kelt kelt kainas be perspektyvos jas sumazint,taip ir skatinama infliacija,nuvertinant babkes,jau senai aisku kad lt nera rinkos ekonomikos modelio kaip vakaru salyse
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių