Quantcast

R. Karbauskis: dėl partinių reikalų valdantieji gali apleisti mokesčių pertvarką

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis sako, kad valdantiesiems vertinant savivaldos rinkimų rezultatus ir daugiau dėmesio skiriant savo partijų veiklos analizei, šią savaitę paskelbta mokesčių pertvarka gali nepavykti.

„Bijau, kad jie dabar po savivaldos rinkimų matant rezultatus, spręs klausimus, susijusius su savo partijų reikalais, su ateitimi, ir ta reforma gali nepavykti, de facto gali pritrūkinėti balsų ir entuziazmo nebuvimas iš opozicijos yra vien dėlto, kad mes nesuprantame, kaip jie nori tai padaryti“, – penktadienį Žinių radijui teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, balsų pritrūks ir jeigu verslo bendruomenė nepalaikys Finansų ministerijos inicijuojamos pertvarkos. 

„Jeigu visuomenės, šiuokart verslo visuomenės palaikymo nebus, valdanti koalicija pritrūks balsų“, – teigė R. Karbauskis.

Pasak jo, dėl pakeitimų reikia rasti sutarimą, o sprendimai negali būti daromi staigiai.

„Tai galų gale sulauks protestų ir baigsis tuo, kad nepriims tos reformos. Pirma, reikia sutarti su profsąjungomis, su verslo asociacijomis, bandyti sutarti su opozicija, jeigu jiems reikia balsų“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Pasak jo, kai kurie siūlymai dėl individualių pajamų apmokestinimo gali būti svarstomi, tačiau jis piktinasi, kad reformos svarstymą valdančioji dauguma pradėjo nuo mokesčių mokėtojų įžeidinėjimo juos išvadinusi „gyvulių ūkiu“: „Čia negera pradžia“.

Finansų ministerija siūlomą mokesčių pertvarką pristatė antradienį ir tris savaites lauks vertinimų, bent dalį naujos tvarkos tikimasi priimti Seimo pavasario sesijoje.

Prezidentas Gitanas Nausėda reformoje sako įžvelgiantis „gerų elementų“ dėl mokesčių progresyvumo, tačiau kritikuoja ketinimus papildomai apmokestinti individualia veikla užsiimančius asmenis, taip pat  – nekilnojamojo turto mokesčio siūlymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Per šitą

Per šitą  portretas
netekome savo atom. elektrinės.Suknistas p.....

Anonimas

Anonimas portretas
Pala, kolukio pirmininkas karbauskis dar seime? Jei ne, tai gal uzsikimstu tuomet.

JONAS

JONAS portretas
100% TEISUS KARBAUSKIS
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių