Quantcast

R. Karbauskis apie žalius kryžius: protestuojama prieš Prezidentūros siūlymus

Seimo „valstiečių“ frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis sako tikintis, kad Prezidentūra, Seimas ir Vyriausybė ras sprendimus ir žemdirbiams nereikės protestuoti. Jo teigimu, drastiškų sprendimų nebus.

Ketvirtadienį R. Karbauskis žurnalistams sakė, kad žalius kryžius laukuose statantys ūkininkai protestuoja ne prieš Vyriausybės ir Seimo ketinimus, o prieš Prezidentūros siūlymus.

„Aš matau, kad trejus metus nuostolingai dirba žemės ūkio sektorius. Matote žalius kryžius. Jie nėra statomi prieš Vyriausybės ar Seimo ketinimus. Jie pirmiausia statomi dėl to, kad, jei įgyvendintume tuos sprendimus, kuriuos pasiūlė Prezidentūra, tai iš tikrųjų jie daugeliu atvejų pasidarytų nebe žali“, – sakė R. Karbauskis.

„Manau, kad Prezidentūra, Seimas ir Vyriausybė ras tuos sprendimus, kad žemdirbiams nereikės tų kryžių toliau statyti. Yra Vyriausybės pasiūlymai, jie adekvatūs, ir ūkininkai tai priims kaip savaime suprantamą. Bet drastiškų sprendimų tikrai nebus“, – kalbėjo „valstiečių“ frakcijos lyderis.

Prezidentas siūlo gazoliams, skirtiems naudoti žemės ūkio veikloje, įskaitant akvakultūros ar verslinės žvejybos vidaus vandenyse veiklą, subjektams žemės ūkio produktų gamybai, nustatyti 146 eurų už 1000 litrų produkto akcizų tarifą.

Šiuo metu taikomas 56 eurų už 1000 litrų produkto akcizų tarifas, per vienus metus neviršijant Vyriausybės nustatyto gazolių kiekio.

Anot Prezidentūros, toks tarifas sąlygotų 20 proc. mažesnę mokestinę lengvatą gazoliams, skirtiems naudoti žemės ūkio veikloje.

Žemdirbiai šią savaitę pradėjo protesto akciją, taip atsakydami į siūlomus Prezidento ir kitus mokestinius pakeitimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemdirbiai nesityčiokit iš signum crucis

Žemdirbiai nesityčiokit iš signum crucis portretas
nes visi gausit excomunika!

Žemdirbiai nesityčiokit iš signum cucis

Žemdirbiai nesityčiokit iš signum cucis portretas
Kryžiaus ženklo, nes visi gausit excomunika!

......

...... portretas
Tie žemdirbiai visai dėl pelno visai prarado protą
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių