Quantcast

R. Budbergytė apie 2,2 mlrd. eurų planą: G. Skaistė daug ką slepia iki šiol

Buvusi finansų ministrė socialdemokratė Rasa Budbergytė apgailestauja, kad  2,2 mlrd. eurų vertės Ekonomikos gaivinimo planas buvo rengiamas slapta, dalis šio plano projektų iki šiol nėra paviešinti, o Seimo nariams nėra aišku, koks galutinis dokumentas bus teikiamas Europos Komisijai (EK).

„Situacija išties kelia nerimą. Iki šiol slepiami arba yra neprieinami konkretūs šio milžiniškos vertės plano projektai. Finansų ministrė Gintarė Skaistė padarė didžiulę klaidą plano rengimą nuslėpdama ir jo neviešindama, nesitardama su savivaldybėmis, Seimo komitetais ir taip toliau. Išvis nėra aišku, koks dokumentas bus teikiamas EK“, – sako Seimo narė R. Budbergytė.

Ji teigia, kad į susiklosčiusią situaciją dėmesį turėtų atkreipti premjerė Ingrida Šimonytė.

„Tikrai nėra normalu, kai vieną savaitę ministrė G. Skaistė visiems aiškina, kad neviešinti plano prašė EK, po to EK atstovai visa tai paneigia, vėliau ministrė šneka vėl kitaip. Mes kalbame apie 2,2 mlrd. eurų žmonėms ir sektoriams, kurie nukentėjo nuo pandemijos. Čia pernelyg rimta, kad premjerė I. Šimonytė stovėtų nuošalyje“, – teigia R. Budbergytė.

Buvusios finansų ministrės teigimu, 178 lapų plano projekte, su kuriuo ji susipažino, yra daug neatsakytų klausimų.

„Perskaičius šį dokumentą – įspūdis slogus. Vardijama daugybė projektų, kurie, tikėtina, seniai gulėjo stalčiuose, tik visa tai apkaišiota nauja retorika. Daug visokių seklių ir nuvalkiotų frazių, kaip viską „žalinsim“, „skaitmeninsim“ ir panašiai. Plane, kurį turiu, yra, pavyzdžiui, viena priemonė, kuri parengta vasario mėnesį. Vadinasi, buvo slepiama, visa tai ištraukta tik balandžio 15 d.“, – sako R. Budbergytė.

ELTA primena, kad reaguodama į kritiką, kad Finansų ministerija pristatė Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą jo nederindama su socialiniais partneriais bei suinteresuotomis institucijomis, finansų ministrė Gintarė Skaistė pabrėžė, kad atskirų plano komponentų viešinimas vyko pastaruosius keletą mėnesių.

„Kalbant apie viešinimo procesą, (...) susiformavo tam tikras įsivaizdavimas, kad Finansų ministerija turėjo parengtą planą ir slėpė jį kažkur giliai stalčiuje keletą mėnesių. Noriu pasakyti, kad viešinimas atskirų komponentų jau vyko keletą mėnesių. (...) Atskiri komponentai būdavo pristatomi ir socialinių partnerių renginiuose, ir Seimo komitetuose: ne vieną kartą atskiros ministerijos su savo kuruojamais komponentais dalyvavo Seimo komitetų posėdžiuose ir pristatydavo tas reformas, kurios numatomos įgyvendinti“, – teigė ji pirmadienį spaudos konferencijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

no coments

no coments portretas
tiesiog neįtikėtinas "mergaičių" nihilizmas

patrupinti 2,2 mlrd.

patrupinti 2,2 mlrd. portretas
Tai va taip po truputį pažalinsime, paskaitmenizuosime, patolerantiškiausime ir pinigų nebėra. O juk dar ir savų negalima užmiršti! Na ir kas, kad paskui infrastruktūroms projektams, tokiems kaip laivybos šliuzo prie Kauno HE įrengimui (~70mln. Eur.) ir apskritai Nemuno įveiklinimui skolinsimės iš Skandinavijos bankų už palūkanas? Ne veltui finansų ministre ir buvo skiriama tokia veikėja, pagauta girta už vairo, ir dar, matyt, su įspūdinga "gerų darbų" istorija, kad paskui negalėtų globėjams pasakyti "ne". Į Budbergytės išsakomą kritiką irgi reikėtų žiūrėti šalčiau, nes čia, matyt, socdemai pyksta, kad jų prie tokio lovio neprileidžia. Tai jau istoriškai susiklosčiusi praktika.

ar

ar portretas
dar neaisku kas iremino ta visa liberlaisva nuo atsakomybes mergu sutve kuri samoningai su VRK bvei KT griauna viska kartu su tauts samone ir paprociais bei seimas uz ka ir gavo tuos dar sviezius popieriukus kuriu ma se nori nusisavint bei pasidalint uz juda darba kas dar beaisku?[[]]
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių