Quantcast

Protestuojantys pienininkai: ministrui turbūt reikėtų pasimuilinti ausis ir nusiplauti liežuvį

  • Teksto dydis:

Prie Vyriausybės vakar – ne tik pienininkai, bet ir telyčaitė. Ūkininkai sako, kad gyvūno likimas dabar – premjerės rankose. Į laukus pilamas ir nemokamai dalinamas pienas, šakės ir plakatai pienininkams nepadėjo. Rinktis teko vėl, pasakojama LNK reportaže.

Dviejų mėnesių telyčaitė atvežta iš Kauno rajono.

„Jų likimas dabar pakibęs ant plauko – premjerės rankose. Gyvulių nebeapsimoka auginti. O ši telyčikė, kur namelyje, ją reikės dvejus metus auginti, kol ji taps pieninga karve“, – kalbėjo vienas iš protesto dalyvių.

„Atvažiavome ir su gėlėmis, ir… nežinome, kas iš veršio bus – ar liks tik kaukolė“, – sakė kita protestuotoja.

„Kas gavo 45 centus, tie dabar gauna 25 centus. Tie, kurie gaudavo 35 centus, dabar gauna 15 ct“, – kalbėjo pasipiktinę protesto dalyviai.

„Norime iš pačios premjerės išgirsti atsakymą, nes ta karalystė, tie rūmai – neįveikiami, kaip suprantu. Ir jai šiandien nerūpi, neįdomus pienininkystės sektorius“, – nusivylimo valdžia neslėpė kita pašnekovė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Garsi būsima piendavė traukia vilniečių dėmesį. Atvyksta ir policija.

„Savivaldybės nebuvo informavę. Mums tai – naujiena. Tačiau jie privalo informuoti Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą. Tad su kolegomis iš tarnybos pakalbėjome, pasirodo, jie tokį pranešimą gavę“, – teigė savivaldybės Administracinės veiklos skyriaus vedėjas Gintaras Leperskas.

Ūkininkai laukė ir premjerės Ingridos Šimonytės, ir žemės ūkio ministro. Ūkininkai pastarajam atvežė ir „ūkiško“ muilo, nes sako, kad jis neįsiklauso. O jei išgirsta, teigia negirdėjęs.

Ministrui turbūt reikėtų pasimuilinti ausis ir nusiplauti liežuvį, nes meluoti tikrai negražu.

 

„Mintis tokia, kad ministrui turbūt reikėtų pasimuilinti ausis ir nusiplauti liežuvį, nes meluoti tikrai negražu“, –  komentavo viena iš protesto dalyvių.

„Derybinė grupė yra apskaičiavusi, kad per ateinančius šešis mėnesius reikės 40 mln. eurų“, – konstatavo protestuotojas.

Apie reikalingus 40 mln. eurų ūkininkai valdžiai sakė jau kelis kartus.

„Vienas dalykas – poreikis, antras – galimybės. Šiandien turime 8 mln. Tiek aš ir galiu pakomentuoti“, – toks trumpas buvo žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko atsakymas.

Paklaustas, ar eis pasikalbėti su protestuojančiais ir jo laukiančiais ūkininkais, ministras irgi nebuvo iškalbus.

„Aš dabar turiu kitą susitikimą“, – teigė K. Navickas.

Laukė minia vieno ministro, bet pasirodė kitas.

„Pamačiau narvą, pagalvojau, kas ten yra. Tad priėjau pasižiūrėti iš arčiau“, – smalsavo Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Tema šįkart ne apie saugumą, bet ministras klausėsi dalyvių, vyko dialogas.

„Gyvūnai iš tikrųjų yra naikinami. Realiai neturime net jokio pasirinkimo“, – dėstė problemas viena iš mitingo dalyvių.

„Kariai bet kokiu atveju valgo“, – kalbėjo A. Anušauskas.

„Tai mes galbūt kariams galime aukoti kažkokia forma“, – šmaikštavo ūkininkė.

A. Anušauskas sutiko su ūkininkais, kad apsirūpinimas maistu svarbus valstybės aspektas.

Vietoj ministro K. Navicko atėjo tik jo patarėjas.

Šiuo metu pieno supirkimo kaina yra pati žemiausia. Ir neaišku dėl kokių priežasčių galutiniam vartotojui nekrenta pieno produktų kaina.

 

„Pokalbis vyko draugiškas, nebuvo jokių pykčių“, – sakė žemės ūkio ministro patarėjas.

„Tie 8 milijonai nieko nesprendžia, tai yra pasityčiojimas“, – aiškino situaciją  viena iš dalyvių.

„Šiuo metu pieno supirkimo kaina yra pati žemiausia. Ir neaišku dėl kokių priežasčių galutiniam vartotojui nekrenta pieno produktų kaina, nes juk energetiniai ištekliai yra atpigę. Ir situacija jau yra valdoma, bet vartotojai yra mulkinami“, – konstatavo protesto dalyvė.

Prie Seimo kitą savaitę numatomas streikas. Planuoja susirinkti keli tūkstančiai ūkininkų iš visos Lietuvos. Ir sako, kad valdžiai bus paruošę staigmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Grūdai

Grūdai portretas
Nerealiai pinga-duona-nerealiai brangsta-eikit nax.........

Pofig,

Pofig, portretas
Ar gausite,ar ne dotacijas aš už pienas mokėsiu 1,5-1,9€,o už grietine-2-,2,8 €,ir dar šelpsiu iš savo pinigų?

Gaila

Gaila portretas
Vargšai ūkininkai,jie ne Šurajevai,tai jiems dėmesio nulis.Manau ,kad premjerė ir ministras valgo pieno produktus,bet niekad nesusimąsto,kokį kelią nueina tas pienas iki jų stalo.Pirmiausia reikia užauginti karvytę,kad ji duotų pieno.o tai pora metų.Lietuviai labai nedraugiški,nepalaiko ūkininkų,ne taip kaip Prancūzijoje,kitose šalyse.Labai norit gerti pieną iš miltelių,o sviestą grietinę iš augalinių riebalų- gaila.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių