Quantcast

Prokuratūra apie Ūkio banką: įtariamųjų byloje kol kas nėra

Lietuvos bankui šiandien apribojus Ūkio banko veiklą, Generalinė prokuratūra pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės turto iššvaistymo šiame banke. Tyrimas  pradėtas gavus Lietuvos banko raštą, kuriame išdėstyta informacija apie veikas, kurios galimai turi šio nusikaltimo požymių.

Pasak prokuroro Simono Minkevičiaus, kokia yra kaip įtariama iššvaistyta suma, neaišku, tačiau kalbama apie dešimtis milijonų litų.

„Lietuvos bankas pateikė duomenis apie penkių kategorijų pažeidimus – išduotos įtartinos paskolos, kitos nuostolingos sutartys – turto įsigijimas, nuomos sutartys, kai bankas nuomojosi turtą nepagrįstai didelėmis kainos ir dažnai turtas buvo naudojamas ne banko reikmėmis, už didžiulius atlyginimus įdarbinti susiję asmenys ir tam tikrais atvejais naudojamos lėšos jų interesams tenkinti, taip pat galimai ne visai skaidraus banko kapitalo didinimas 2011 metais“, – apie galimus pažeidimus Ūkio banke sakė S. Minkevičius.

Nors baiminamasi, kad nepasikartotų banko „Snoras“ istorija, kuomet po nacionalizavimo iš Lietuvos pabėgo pagrindiniai jo akcininkai Raimondas Baranauskas ir Vladimiras Antonovas, prokuroras negalėjo pasakyti, ar bus imamasi kokių nors priemonių prieš stambiausią Ūkio banko akcininką Vladimirą Romanovą. S. Minkevičius teigė nežinantis, kur šiuo metu yra V.Romanovas, o dėl tolimesnių veiksmų bei darbų tarsis su šiandien pas jį atvykstančiu Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos atstovu.

„Joks ankstesnis prokuratūros tyrimas bent jau mano žiniomis nebuvo atliekamas. Iš rašto negalima spręsti, kad yra pagrindo įtarti poną Romanovą kažkokių nusikalstamų veikų padarymu. Jis yra akcininkas. Šituo atveju nusikaltimas, dėl kurio yra pradėtas tyrimas, yra inkriminuojamas tiems asmenims, kuriems tas turtas patikėtas, kurie turi teisę jį valdyti. Šiuo atveju tai būtų banko vadovai, o ne akcininkai“, – teigė S. Minkevičius.

S. Minkevičius pabrėžė, kad visų susijusių asmenų atsakomybės klausimai bus sprendžiami tyrimo eigoje, kuris tik prasidėjo, tačiau kol kas byloje įtariamųjų nėra.


Šiame straipsnyje: Ūkio bankasbankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

prokuratura teige

prokuratura teige portretas
turto isvaistymas stambiu mastu, o dabar teigia nera nustatyta kaltinamuju. Tai kas ta turta isvaiste stambiu mastu, onute rat petriukas. Viena karta reiketu prokuratyurai riktis zodziu, o ne svaistytis kaip papupole.

....

.... portretas
Duomenys 2012m. pasitikinčiųjų prokuratūra per mėnesį sumažėjo nuo 18,6 proc. iki 14,5 proc..

Jonas

Jonas portretas
Atsiras ir kaltieji tik reikia laiko.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių