Quantcast

Prognozuojama, kad gali pigti kava ir šokoladas

Kavos, kakavos ir šokolado mėgėjus turėtų pradėti džiuginti šių gaminių pigimas, kurį pranašauja krentančios kainos biržoje.

Lietuvos prekybininkai teigia iš savo kavos ir kakavos tiekėjų jau pajutę pirmuosius šių žaliavų pigimo ženklus ir numato piginti produkciją klientams, tiesa, kai tie ženklai taps aiškia tendencija.

Žaliavas perdirbančios ar į rinką tiekiančios Lietuvos įmonės teigia kol kas pastebinčios tik pirmuosius konditerinių žaliavų pigimo signalus, tad esą dar turi praeiti laiko, kol tai pradės atsiliepti galutinei produkto kainai, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Kavos mažmeninės ir didmeninės prekybos įmonės „Šviežia kava“ direktorius Vytautas Kratulis, anot kurio, kavos pupelių kainas biržoje labiausiai smukdo lūkesčiai dėl rekordinio derliaus Brazilijoje, teigia, kad kiek sumažintų kainų iš savo tiekėjų tikisi sulaukti dar šį arba kitą mėnesį.

Konditerijos įmonės „Rūta“ Pirkimų skyriaus viršininkė Regina Survilienė sako kol kas pastebinti tik santykinai nedidelį kakavos pigimą rinkoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juozapas

Juozapas portretas
Tik nejuokinkit.

Lauksime

Lauksime  portretas
tikėsimės prognozių išsipildymo.

milda

milda portretas
butu gerai, kad kava atpigtu. Zinoma ne keliais centais
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių