Quantcast

Profsąjungos tikisi, kad jų balsas bus išklausytas

Lietuvos profesinės sąjungos iš Seimo rinkimus laimėjusių konservatorių tikisi, kad jie bus socialiai atsakingi, o darbuotojų balsas bus išklausytas. Profesinių sąjungų atstovai norėtų kuo greičiau susitikti su naująja valdžia ir aptarti, kokių permainų gali tikėtis darbuotojai.

„Mūsų pagrindinis lūkestis ir viltis, kad Vyriausybė neužvers durų prieš socialinius partnerius ir prieš priimant sprendimą pasitars, išgirs darbuotojų balsą“, – BNS sakė Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos pirmininkė Inga Ruginienė.

„Kyla labai daug klausimų ir reikia tikėtis, kad naujasis premjeras ar premjerė inicijuos kuo greitesnį susitikimą su profesinėmis sąjungomis, nes lieka neaišku, kas bus su darbuotojų socialinėmis garantijomis, ar bus darbų tęstinumas, ar bus drastiškos, radikalios permainos“, – pridūrė ji.

Anot I. Ruginienės, vienas svarbiausių klausimų lieka tai, kiek įtakos turės liberalų idėjos konservatorių sprendimuose.

„Liberaliosios jėgos visada norėjo liberalizuoti Darbo kodeksą, mažinti socialines garantijas ir įvesti laisvę ne tik pasirinkime, bet ir darbo santykiuose, kas neigiamai atsilieptų darbuotojams ir jų gerovei“, – sakė ji.

Pasak I. Ruginienės, iš naujosios valdžios tikimasi profesinių sąjungų stiprinimo, kolektyvinių sutarčių suderinimo ir praplėtimo, Trišalės tarybos vaidmens stiprinimo.

Seimo rinkimus laimėjo pastarąsias dvi kadencijas opozicijoje buvę konservatoriai, kurie valdančiąją koaliciją burs su dviem liberaliomis partijomis – Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių