Quantcast

Pritarta trumpinti išmokų mokėjimo terminą asmenims, nukentėjusiems dėl karantino

  • Teksto dydis:

Vyriausybė trečiadienį pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui atsisakyti dar du mėnesius po ekstremaliosios situacijos ar karantino atšaukimo dėl veiklos apribojimų nukentėjusiems asmenims mokėti išmokas ir skirti mokestines lengvatas.

Kaip teigiama aiškinamajame rašte, siūloma atsisakyti nuostatos, kad išmokos savarankiškai dirbantiems asmenims, pripažintiems nukentėjusiais nuo ekstremaliosios situacijos ir karantino dėl nustatytų ūkinės veiklos apribojimų, būtų mokamos dar 2 mėnesius po Vyriausybės ekstremaliosios situacijos ar karantino atšaukimo arba bent vieno iš jų paskelbimo termino suėjimo.

Teiktu įstatymo projektu siūloma, kad tik karantino laikotarpiu, kurio metu nustatyti ūkinės veiklos apribojimai draudėjams, įtrauktiems į nukentėjusių dėl COVID-19 sąrašą, būtų taikoma supaprastinta socialinio draudimo įmokų, baudų, palūkanų ir delspinigių įsiskolinimo mokėjimo, palūkanų ir delspinigių skaičiavimo tvarka.

Šiuo metu išmokos savarankiškai dirbantiems asmenims mokėjimas nutraukiamas, kai po Vyriausybės ekstremaliosios situacijos ar karantino atšaukimo arba bent vieno iš jų paskelbimo termino suėjimo praeina 2 mėnesiai.

Taip pat dabar galiojančiu Socialinio draudimo įstatymu nustatyta, kad karantino laikotarpiu ir 2 mėnesius po jo taikoma supaprastinta socialinio draudimo įmokų, baudų, palūkanų ir delspinigių įsiskolinimo mokėjimo, palūkanų ir delspinigių skaičiavimo tvarka.

Dėl šių siūlymų dar turės apsispręsti Seimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių