Quantcast

Pritarta neatsisakyti makroekonominių rodiklių vertinimo indeksuojant pensijas

Vyriausybė trečiadienio posėdyje pritarė, kad pensijos nebūtų indeksuojamos, jeigu Ekonominės raidos scenarijuje tiek BVP, tiek darbo užmokesčio fondo pokyčiai procentais yra neigiami.

Vyriausybė taip pat pritarė įstatymo projektui, kuriuo siūloma, kad išankstinėms pensijoms būtų taikomas 0,32 proc. mažinimo dydis. Šiuo metu ji mažinama 0,4 proc.

Išankstinė senatvės pensija apskaičiuojama taip pat kaip ir senatvės pensija, tačiau ji mažinama 0,4 proc. už kiekvieną mėnesį, likusį iki senatvės pensijos.

Išankstines senatvės pensijas gauna apie 5,5 tūkst. asmenų.

Vidutinė senatvės pensija su būtinuoju stažu sudaro 399 eurus, o vidutinė pensija – 377 eurus. Senatvės pensijas gauna 615 tūkst. asmenų, netekto darbingumo pensijas – apie 172 tūkst. asmenų.

Pensijų indeksavimo įstatyme numatytos tam tikros indeksavimo nevykdymo taisyklės – jeigu Ekonominės raidos scenarijuje BVP palyginamosiomis kainomis ar darbo užmokesčio fondo pokyčiai procentais yra neigiami, taip pat jeigu pensijoms planuojamos išlaidos viršija įplaukas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

varnas

varnas portretas
nesuprasi vis muilina ir bajeri kuria ,žiūrėk indeksoja taip vėl krikština ir vis mėtosi kuo trumpiau pavadeli uždėta laikyti senatvės pensininkui, man jau 80 m, dirbau visa gyvenima stažo per akis net dviems skaičiavimams užtenka galiu paskolinti tiems kuriems truksta, pensija 408 eurai, taip koki indeksavima vėl kurti , ir kam to reikia man, o reikia tik vieno šlubo vokiečio kuris jums kurmiai ideksoto kastiliu per žopas tvarka iš karto atsirastu, ir skriaudikai pabėgtu ir netrugdytu senatvės pensininkams, gauti padoru pragyvenimo koficijenta, štuka juk nėra daug bet aš užsidirbau, štuka, 1000euru per savo gyvenima išdirbta, senatvės pensininkus atjungti nuo visokiu tu nesąmoniu invalidu, tu kurie be stažo ir abelnai, mes padorus esame tik tiek kad tas padorumas yra nemokėjome vogti užtai dabar mūsų senius tvarko prisirišes ant vadeliu išmalda moka nuo bado, paskutiniai mulkiai esame, va jums indeksavimas,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių